Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Voimailijan salaisuus - Valkosipulisitruuna-ahven

VOIMAILIJAN SALAISUUS

Takavuosien huippulahjakas turkulainen TPS:n jääkiekkoilija Mauri "Mave" Eivola oli siirtynyt Turusta Porin Ässiin. Joukkueessa oli meneillään kuivatreenit ilman jäätä. Voima- ja kuntoharjoittelua salilla. Joukkueen johtajana toimi legenda ja hieno mies, Vellu Ketola.

Joukkueen pelaajat vetivät kovia treenejä hiki pinnassa valmentajansa Jarmo Friskin vetämänä. Vaan eipä Mavea näkynyt voimatreeneissä. Niinpä Mave joutui joukkueen johdon tiukkaan puhutteluun: "Kuulehan Mave! Sinun pitää ehdottomasti osallistua treeneihin. Kaikki muutkin pelaajat vetävät salilla ankarat treenit ja sinä vaan luimuilet. Ei äijää paljoa salilla ole näkynyt."

"Kuulehan valmentaja! Karhu on porilaisten tunnuseläin. Se on metsän vahvin ja sulavimmin liikkuva eläin. Eikä sekään treenaa metsässä vapaa-aikanaan kiviä heittelemällä. Se on muutenkin vahva. Ei sen tartte treenata voimailua", totesi Mauri Eivola, jota Maveksi kutsuttiin.
 
Kutsu Vaakahuoneen Paviljongin avajaisiin

Kesäkausi 2018 on jälleen avattu suviravintola Vaakahuoneen Paviljongilla. Kesän kenraaliharjoituksia vietettiin eilen torstaina 26.4. ja virallisia avajaisia juhlimme koko tulevan viikonlopun ja Vapun yli. Haluankin toivottaa kaikki lukijani sydämellisesti tervetulleeksi Vaakahuoneelle illanviettoon. Yli 130 elävän musiikin ilmaiskonserttia tänäkin kesänä.

Voit tutustua Vaakahuoneen esiintyjälistaan täältä >>


VALKOSIPULISITRUUNA-AHVEN

Vanha motto: ”Valkosipuli päivässä pitää muut loitolla.” Jos ja kun valkosipuliruokaa tekee, on hyvä, että se maistuu koko perheelle. Säilyy sopu paremmin. Ja voi hengittää vapaasti.

Kauan sitten pidin musiikin toivekonserttia radiossa. Soitin kuuntelijoiden toiveita. Listoilla oli silloin Haminan kanafarmarin hauska laulu "Ota löysin rantein, älä jännitä.”
Studioon soitti pikkutyttö, joka tilanteesta jännittyneenä sai änkytettyä: ”Setä! Soita se Lavin sedän laulama kappale, Ota löysin rantein, älä hengitä."

Että tällainen varoitus tästä reseptistä.

Ohje neljälle:
n. 500 gr ruodottomia nahallisia ahvenfileitä. Muutkin kalat käyvät, mutta ahven on ahven.
2 sitruunaa
4 valkosipulin kynttä
Voita
Merisuolaa
Valkopippuria

Laita uuni 160 asteeseen. Voitele uunivuoka voilla ja lado pohjalle ohueksi siivutetut sitruunat ja valkosipulit.

Lado kalan fileet päälle ja ripottele viimeksi pinnalle suola ja valkopippuri. Paista uunissa. Ohuet ahvenfileet 15 minuuttia, ja paksummat, kuten siika, kuha ja hauki 20 minuuttia. Lohi 25 minuuttia. Jos makunystyräsi kestää, lusikoi pohjalta maustepeti lautasellesi keitinperunoiden päälle.

 Resepti tulostettavassa muodossa

Kommentit

Lähetä kommentti