Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Mettämiehiä - Kylmäsavulohiperunat

METTÄMIEHIÄ

Kustavissa toimi 50-luvulla legendaarinen metsästysseura. Seuraavana muistini mukaan joitakin yksityiskohtia näiden metsämiesten touhuista.

Likitalon Antti kertoi muun muuassa, että sitten kun tähtäimeen tulee huivipäinen hirvi, hän varmuuden vuoksi kysyy ennen töksäytystä, että oletkos sinä Marjamaan Merja vai Isotalon piika. Jollei vastaa, niin se on sitten hirvi.

Kerran Antti oli tulossa hirvimettältä kun polulla vastaan tuli kaksi marjastajarouvaa. Antti jo vaistomaisesti tarrasi pyssyynsä, kunnes naiset huusivat yhteen ääneen: "Älkää vaan meit ampuko!" "No ei suinkka teit sais eres amppu, ko meiä metsästysseural ei ol tänä syksyn enää jäljel yhtä naaraitte kaatoluppa."
 
Nimeni on Pentti-Oskari. Minulla ei ole kissaa. Kirjoitinpa kuitenkin elämässäni ensimmäistä kertaa lehteen yleisöosastolle. Aihe on erittäin tärkeä.

Luehan Kyläkoulut kunniaan -tekstini tästä >>KYLMÄSAVULOHIPERUNAT

Ohje:

Kuorittuja raakoja perunoita
ruokaöljyä
kylmäsavulohta pieneksi pilkottuna
muutama kapris
hiukan suolaa

Viillä veitsellä poikittain perunaan isoja viiltoja ¾ syvyyteen. Aseta perunat uunivuokaan leivinpaperille. Sivele ruokaöljyllä haavat ja ripottele niihin hieman merisuolaa sekä pieninä murusina kylmäsavulohen palasia haavat täyteen. Joukkoon muutama pieni kaprisherne. Laita 180 asteiseen uuniin noin 40-50 minuutiksi, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Voit vaihdella täytettä niin kuin uuniperunoissakin. Yksi tapa on sivellä haavoihin tuorejuustoa ja ripotella aurajuustomurua päälle. Mielikuvitusta vaan – hyvä tulee.

Resepti tulostettavassa muodossa

Kommentit