Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Onnea Pojalle! - Rusinakeitto

ONNEA POJALLE!

Viime perjantain positiivisen tarinan peesissä en malttanut olla jatkamatta samasta aiheesta. Edelleen positiivisesti.

Nyt jo kansa miettii valtakunnan ykköspojan nimeä. Saulillahan on hyvin perinteinen nimi. Poikansa Sampo on samaa sarjaa. Monet luulevat tietävänsä, että Pojan nimi on Toivo, Aulis tai Oskari. En ota kantaa. Olen jäävi. Nykyään voi antaa jopa neljä nimeä.

Kun juniorimme, Höyrylaiva Ukkopekan nykyinen kapteeni syntyi, ol
i aikamoinen vilske nimen antamiseen. Minä halusin KARIA – kun tytär oli MERI, vaimo halusi OSKARIA ja kummitäti halusi naantalilaisittain entisen vastarannan naapurimme mukaan Ukko-Pekkaa. Teimme kompromissin. Yhdistimme hieman nimiä. Pojasta tuli Karioskari Ukkopekka Kangas. Kaikki olivat tyytyväisiä, paitsi sankari itse. Ymmärrän häntä. Vaikka nimiä oli säännösten mukaan vain kaksi, esimerkiksi Kelan tietokone sekosi nimen pituuden vuoksi ja lähetti pojalle postia nimellä: ”Kangas Karioskari Ukkopek”
Nykyään on hän on vain Osku. Se siitä vanhempien ja kummien sekoilusta.

Tuleepahan valtakunnan ensimmäiselle pojalle nimeksi mikä tahansa, Höyrylaivaosakeyhtiö s/s Ukkopekka haluaa antaa pitkäkestoisen ja kauaskantoisen lahjan hänelle:

Työikää lähestyessään lupaamme hänelle höyrylaivastamme työharjoittelupaikan salonkiravintolaamme. Tällä puheella. Eihän siitä koskaan tiedä. Hyvä ponnistuspaikka työelämään on tuiki tärkeää. Voi vaikka kysyä isältään.

Niin paljon onnea Pojalle, että varmaan riittää.

Höyrylaiva Ukkopekan väkiRUSINAKEITTO

Ennen vanhaan rusinakakeitto oli tenavien lempiruokia. Vaan ei ole enää. Kun äidit tosi harvoin sitä enää valmistaa. Ja kun sitä ei saa valmiina kaupan pakastealtaasta. Ja kuitenkin se on helppo valmistaa ja taatusti tenavat tykkää.

Näin Saara-äitini sen teki:

2.5 dl mustaviinimarja- tai mustikkamehua
6 dl vettä
200 gr rusinoita
2 rkl hunajaa
1-2 rkl perunajuhoja

Turvota rusinat raikkaassa vedessä muutama tunti. Kiehauta vesi jossa rusinat ovat ja lisää mehu. Sekoita ja lisää hunaja. Lopuksi veteen liotettua perunajauhoa viiruna joukkoon koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä. Ja punaista maitoa joukkoon. Jos jäljelle jää - mitä epäilen - jääkaappiin vartuumaan seuraavaa bakkanaalia.

Resepti tulostettavassa muodossa

Kommentit