Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Kauhea Uni - Haukiherkkua

KAUHEA UNI


Saarisalon Jussi Lokalahdelta oli pitkään poikamiehenä, mutta sitten "lähti järki" kuten hän asian ilmaisi. Hän meni avioon ja joutui lanan alle. Kerran Jussi lähti Turkuun ostoksille. Perillä hän mietti, että meniskös Ravintola Itämereen käymään, kun siellä esiintyy tip-top-up nainen, Miss Maria.

Hän päätti ratkaista asian kolikon heitolla. Klaava niin en mene ja kruuna niin menen. Vasta viidennellä heitolla tuli kruuna. Ja ei kun Itämereen. Oli ohjelma sen verran ravistuttava, että kotiin mennessään hän näki painajaisunta. Strippari ja vaimo tappeli hänestä ja vaimo isompana ja friskimpänä voitti kisailun. "Oli se kamala uni", totesi Jussi. Hän heräsi siihen, että vaimo ravisteli olkapäästä ja totesi: "Herää nyt Jussi. Menit nukkumaan, etkä ottanut lainkaan unilääkettä."

TAUSTATUKEA
Kolmevuotias Juho söi mummilassa kaurapuuroa, jossa oli voisilmä. Juho pyysi mummilta lisää voita puuroonsa, mutta mummi ei antanut. Pappa totesi keinutuolista: ”Anna nyt pojalle voita!” Mummi tiuskaisi: ”Älä sinä tähän sekaannu!” Silloin Juho kiiruhti sanomaan: ”Sekkaannu vaan, sekkaannu vaan!”
-Aino

HAUKIHERKKUA
Haukea tai muuta kalaa
Tuorejuustoa
Sieniä
Sitruuna
Merisuolaa
Rouhittua mustapippuria

Fileeraa hauki, särkiä tai muita kaloja. Jauha ne lihamyllyssä useaan kertaan, niin että niistä tulee hieno massa. Tai osta valmista kalamassaa (ei maksa paljoa). Kauppahalleista ja hyvin varustetuista kalatiskeistä sitä saa. Sekoita joukkoon suolaa, pippuria ja sitruunamehua.

Voitele leivinpaperi ruokaöljyllä ja levitä kalamassa 1-1½ cm paksuksi kerrokseksi. Levitä sen jälkeen tuorejuustoa 1-1½ cm matto ja lopuksi saman paksuinen matto sieniä. Tuoreita, pakasteesta sulatettuja tai kuivattuja sieniä ensin liotettuna.

Rullaa koko massa rullaksi ja peitä se foliolla tiiviiksi.

Laita foliorulla uuniin 180 astetta 30 minuutiksi. Jäähdytä rulla ja laita lopuksi jääkaappiin kylmenemään. Ennen käyttöönottoa siivuta rulla 1-1½ paksuiksi siivuiksi. Erinomaista leikkelettä.

Kommentit