Näitä soittajajuttuja taas - Höyrytettyjä pinaattiahvenia
NÄITÄ SOITTAJAJUTTUJA TAAS
Joskus 70-luvun alussa käytiin Naantalin Kaivohuoneella
soittamassa. Ravintola oli silloin maakunnan suosituin suviravintola. Vapusta
syyskuuhun. Auki joka ilta ja täynnä kuin Turusen pyssy. Hiukan on hiljentynyt,
kun ihmiset on siirtyneet Aurajokirantaan, jossa nimellä mainitsemattomalla
Paviljongilla on sama meininki. Kesällä 2016 kävi yli 60 000 elävien soittajien
musiikista nauttijaa.
Mutta palataan Naantalin Kaivohuoneen kulta-aikaan. Jonoja
riitti ilta illan perään. Kaksi taivassalolaista koulukaveriani saapui
kuuntelemaan orkesteriani (toisen sukunimen ensimmäinen kirjain on klee ja
toisen nimeä en kerro) Taivassalolaiset kyllä tunnistavat ja joku
kustavilainenkin.
Jonoa riitti Kirkkopuistoon asti. Silloin ravintolamiljöissä
tapahtui kaikenlaista piittaamattomuutta. Kaverit yritti jonon ohi, mutta
Portsari (sen ajan jumalasta seuraava) torjui heidät. Täynnä mikä täynnä. Eikä
yhtään vapaata pöytää. Toinen kavereista heitti eteisen lattialle vanhan
Snellmannin (siihen aikaan 5000 markkaa) ja pyysi portsaria kiipeämään sen
päälle ja kurkistamaan, että löytyiskö kuitenkin yksi vapaa pöytä. Ette ikinä
arvaa, miten kävi! Löytyi!
Kleemola ja Markku tulivat tauolla morjenstamaan. Kysyin:
"Oliko vaikea päästä sisään?" "Ei lainkaan. Kynnys oli juuri
sopivan korkea."
KYLLÄ ISÄ TIETÄÄ
Hiihtolomalla hotellin aamiaispöydässä noin 5-vuotias poika
pyörittelee kuorittua kanamunaa käsissään ja kysyy sitten mietteliäänä: ”Isä,
mistä kohtaa kanaa tämä on?” Vastaus jäi valitettavasti kuulematta!
-Mummeli
HÖYRYTETTYJÄ PINAATTIAHVENIA
Tarvikkeet:
800 gr Ruodottomia, suolattuja ahvenfileitä
Pinaatinlehtiä 15-20 kpl
Vettä
Mehumaija tai höyrykattila
Lado mehumaijan tai höyrykattilan sisäritilän päälle
kerroksittain ruodottomia, etukäteen kevyesti suolattuja ahvenfileitä
vuorotellen pinaatinlehtien kanssa. Mikäli käytössäsi on raparperinlehtiä,
pilko ne kämmenen kokoisiksi. Myös mustaviinimarjapensaan lehdet käyvät.
Parhaita ovat tyrnipensaan lehdet. Talvikodissamme Ceylonin saarella käytämme
sitruuna- tai inkivääripensaan lehtiä. Maassa maan tavalla.
Pidä mehumaija reilussa kiehunnassa kansi tiukasti kiinni.
Riippuen kalojen paksuudesta, höyrytysaika on noin 4-5 minuuttia. Voit toki
korvat mehumaijan isolla kattilalla ja siivilällä sekä kannella.
Nautitaan keitettyjen perunoiden, perunamuusin tai salaatin
kera.
Resepti tulostettavassa muodossa
Kommentit
Lähetä kommentti