Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Näitä soittajajuttuja taas - Höyrytettyjä pinaattiahveniaNÄITÄ SOITTAJAJUTTUJA TAAS

Joskus 70-luvun alussa käytiin Naantalin Kaivohuoneella soittamassa. Ravintola oli silloin maakunnan suosituin suviravintola. Vapusta syyskuuhun. Auki joka ilta ja täynnä kuin Turusen pyssy. Hiukan on hiljentynyt, kun ihmiset on siirtyneet Aurajokirantaan, jossa nimellä mainitsemattomalla Paviljongilla on sama meininki. Kesällä 2016 kävi yli 60 000 elävien soittajien musiikista nauttijaa.

Mutta palataan Naantalin Kaivohuoneen kulta-aikaan. Jonoja riitti ilta illan perään. Kaksi taivassalolaista koulukaveriani saapui kuuntelemaan orkesteriani (toisen sukunimen ensimmäinen kirjain on klee ja toisen nimeä en kerro) Taivassalolaiset kyllä tunnistavat ja joku kustavilainenkin.

Jonoa riitti Kirkkopuistoon asti. Silloin ravintolamiljöissä tapahtui kaikenlaista piittaamattomuutta. Kaverit yritti jonon ohi, mutta Portsari (sen ajan jumalasta seuraava) torjui heidät. Täynnä mikä täynnä. Eikä yhtään vapaata pöytää. Toinen kavereista heitti eteisen lattialle vanhan Snellmannin (siihen aikaan 5000 markkaa) ja pyysi portsaria kiipeämään sen päälle ja kurkistamaan, että löytyiskö kuitenkin yksi vapaa pöytä. Ette ikinä arvaa, miten kävi! Löytyi!

Kleemola ja Markku tulivat tauolla morjenstamaan. Kysyin: "Oliko vaikea päästä sisään?" "Ei lainkaan. Kynnys oli juuri sopivan korkea."

KYLLÄ ISÄ TIETÄÄ
Hiihtolomalla hotellin aamiaispöydässä noin 5-vuotias poika pyörittelee kuorittua kanamunaa käsissään ja kysyy sitten mietteliäänä: ”Isä, mistä kohtaa kanaa tämä on?” Vastaus jäi valitettavasti kuulematta!
-Mummeli
 
  HÖYRYTETTYJÄ PINAATTIAHVENIA

Tarvikkeet:

800 gr Ruodottomia, suolattuja ahvenfileitä

Pinaatinlehtiä 15-20 kpl

Vettä

Mehumaija tai höyrykattila

Lado mehumaijan tai höyrykattilan sisäritilän päälle kerroksittain ruodottomia, etukäteen kevyesti suolattuja ahvenfileitä vuorotellen pinaatinlehtien kanssa. Mikäli käytössäsi on raparperinlehtiä, pilko ne kämmenen kokoisiksi. Myös mustaviinimarjapensaan lehdet käyvät. Parhaita ovat tyrnipensaan lehdet. Talvikodissamme Ceylonin saarella käytämme sitruuna- tai inkivääripensaan lehtiä. Maassa maan tavalla.

Pidä mehumaija reilussa kiehunnassa kansi tiukasti kiinni. Riippuen kalojen paksuudesta, höyrytysaika on noin 4-5 minuuttia. Voit toki korvat mehumaijan isolla kattilalla ja siivilällä sekä kannella.

Nautitaan keitettyjen perunoiden, perunamuusin tai salaatin kera.
 

Resepti tulostettavassa muodossa

Kommentit