Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Paavo Väyrysen kova paikka - Aurajuustoiset kalapihvit

PAAVO VÄYRYSEN KOVA PAIKKA

Kuulin tämän tarinan 90-luvun lopulla maakuntani keskustapuolueen kansanedustajalta, joten vastuu sen todenperäisyydestä on hänellä. On miten on, tarina on hauska ja kovasti totuuden kaltainen.

Elettiin 1990-luvun puoliväliä ja Suomi oli liittymässä EU:hun. Paavo Väyrynen oli ensin kannattamassa jäsenyyden hakemista, mutta muuttikin kantansa juuri ennen Jyväskylän puoluekokousta. Tilanne oli hyvin kinkkinen. Kun ministeri-Paavon piti mennä puoluekokouksen eteen selvittämään tilannetta, häntä alkoi jänistää. Hän pyysi silloista pitkään eduskunnan puhemiehenä toiminutta legendaarista Mikko Pesälää avuksi. Pesälä, joka on tunnettu verbaalisuudestaan. Uskomattomasta puhetaidostaan, joka ei jätä ketään kylmäksi. Paavoa pelotti ja hän jäi kokouspaikan käytävälle odottamaan siksi aikaa kun Pesälä kävi puhumassa puoluekokousväelle tulenarasta ja todella vaikeasta asiasta.

Kun Pesälä oli puheensa pitänyt, Paavo kuuli, kuinka kokousväki aploodeerasi Pesälää voimakkaasti. Pesälä tuli Paavon luo hymyssä suin. Hätääntyneenä Paavo kysyi, että miten selvisit? ” Ei kuivaa silmää,” totesi Mikko Pesälä.

Ja niin Keskustapuolue äänesti EU:hun liittymisen puolesta ja Suomi liittyi EU:hun vuonna 1995. Lopun sitten tiedättekin.

”Minä olen Paavo, sinun Väyrysesi. Älä pidä muita Väyrysiä.”

 LUKIJAPALAUTE VIIME VIIKOLTA:

"Heipä hei !

Lupasit perjantaireseptikirjeessä tänään, että viikko sitten syntyneelle pikkupojalle on kesätyöpaikka luvassa jos hänellä on siihen halua. Ajattelin nyt näin röyhkeästi, isovanhemmuuden tuomalla innolla kysyä, että saisiko minun ensimmäinen lapsenlapseni (poika myös) kesätyön höyrylaiva Ukkopekalla sitten kun aika kuluu ja ikää karttuu? Hänkin nimittäin syntyi 2.2.2018 - vain muutaman tunnin pesidenttiparin lasta myöhemmin. Hänhän voisi olla vaikka "varapoikana", jos vauva-Niinistöllä sattuisi silloin olemaan muita kiireitä :)

- S.H
Viikon vanha mummi Tre"


Kiitos ja Onnea.

Ilman muuta tarjous on voimassa. Myös muille 2.2.2018 syntyneille. Lupaudun itse vastaanottaman rekrytoinnin sitten aikanaan. Täytänhän 20.5.2018 vasta 75 vuotta. Että tuolloin huidellaan jo toisella sadannella. Onpahan motiivia kittuutella siihen asti.

Pentti-Oskari
AURAJUUSTOISET KALAPIHVIT

Isälläni oli tapana hööpöttää naapurin lapsia syömään kalaa muka lihapullina tai jauhelihapihveinä. Sellainen on seuraavakin resepti. Täydestä meni. Ja naapurimme pojasta Mäkelän Esasta tuli vielä merikapteeni, oikein Silja Europan päällikkö.

Ohje juksutukseen:
½ kg puhtaita kalan fileitä. Kaik käy. Silak, ahven, hauk, siik, kuha jne
100-200 gr sikanauta jauhelihaa
1 dl smetanaa
5 rkl voita sulatettuna
5 rkl aurajuustoa
2 rkl korppujauhoja
2 tl hienoa merisuolaa
0,5 dl hienoksi hakattua tilliä
2 tl rouhittua mustapippuria
Voita paistamiseen

Jauha kala myllyssä 2-3 kertaan ja sekoita sitten sika/nautajauhelihaan. Sekoita keskenään smetana ja korppujauhot ja anna turvota hetken. Sekoita sillä aikaa jauhelihaseokseen voi, mausteet ja murennettu aurajuusto. Lisää myös smetana/korppujauhoseos ja jatka vatkaimella. Paista ohuita pihvejä tai pullia voissa pannulla. ”Harvo saa näi hyvi lihapulli” sanos Mäkelä Esaki.

 Resepti tulostettavassa muodossa

Kommentit