Suomen heimot sotatilassa - Vaakahuoneen Aurakuhaa
SUOMEN HEIMOT SOTATILASSA
VAAKAHUONEEN AURAKUHAA
Resepti tulostettavassa muodossa
Olimme
matkalla talvikotiimme Sri Lankaan. Lentokoneessa vieressämme istui
kuopiolainen hauskoja puhuva mies. Kyseli tamilisodan tapahtumista jne.
Lopuksi hän kysyi, saako kertoa savolaisjutun. En kehdannut kieltää.
"Arvaas kummat voitti, kun savolaiset hyökkäsi Pohjanmaalle?"
"Uskon tietäväni, mutten kerro."
"Savolaiset voitti".
"Miten nii?"
"Kun savolaiset hyökkäs Kauhavalle, niin pohjalaiset kuoli nauruun."
Olisittepa nähnyt vaimoni ilmeen, tämä kun on Kauhavalla syntynyt.
"Arvaas kummat voitti, kun savolaiset hyökkäsi Pohjanmaalle?"
"Uskon tietäväni, mutten kerro."
"Savolaiset voitti".
"Miten nii?"
"Kun savolaiset hyökkäs Kauhavalle, niin pohjalaiset kuoli nauruun."
Olisittepa nähnyt vaimoni ilmeen, tämä kun on Kauhavalla syntynyt.
VAAKAHUONEEN AURAKUHAA
Tämän reseptin
toteutin 23 vuotta sitten, kun avasimme Turun suosituimman suviravintolan.
Vaimo ei ollut tietoinen annoksen raaka-aineiden terveellisyydestä. Fyysisesti
siis. Mutta mielenterveyssyistä sen teinkin. Ja se toimi. Ainakin
minulla. Hauska juttu. Kun kirjoittelen tätä resepetiä, poskionteloissa tapahtuu
merkittävää aktivoitumista. Kirjoitan tätä reseptiä Intian Valtameren luodolla,
jossa ei ole kuhaa, eikä Aurajuustoa eikä oikeastaan kunnon pekoniakaan (ainoa
saatavilla liha on kana ja vesipuhveli, joka on maailman toiseksi
sitkeintä. Mikä on vielä sitkeämpää? Ei ole vielä löytynyt). Lähetän
tämän reseptin Vaakahuoneen keittiörouvallemme Marikalle, joka tekee annoksen
ja kuvaa sen sitten. Minä kaukomaiskuttelen, kunhan saan kuvan tänne.
Ohje:
Nahaton kuhafilee , 1 iso tai 2 pientä
Aurajuustoa reilu määrä
Amerikanpekonia tai kylmäsavustettua pekonia (parempaa)
valkopippuri- ja mustapippurirouhetta
hienoa merisuolaa
voita ja ruokaöljyä
Paloittele kuhafilee poikittain n. 10 cm paloiksi. Suolaa ja pippuroi fileet. Laita pekonisiivut lautaselle tms. ja lado kalanfileet pekonin päälle maustettu puoli alaspäin. Laita aurajuustosiivut pinnalle ja rullaa fileet tiukaksi rullaksi, niin että kala ja juusto jäävät sisälle. Paista voi/ruokaöljyseoksessa rauhallisesti miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia, niin että pekoni ruskistuu hyvin. Käännä nyytti toisinpäin ja sama uudelleen.
Ensi kesänä ajattelin tarjota Vaakahuoneella maalaisranskalaisten kanssa. Muutkin perunat käy. Keitetty bataatti on vallan mainiota tässäkin.
Ohje:
Nahaton kuhafilee , 1 iso tai 2 pientä
Aurajuustoa reilu määrä
Amerikanpekonia tai kylmäsavustettua pekonia (parempaa)
valkopippuri- ja mustapippurirouhetta
hienoa merisuolaa
voita ja ruokaöljyä
Paloittele kuhafilee poikittain n. 10 cm paloiksi. Suolaa ja pippuroi fileet. Laita pekonisiivut lautaselle tms. ja lado kalanfileet pekonin päälle maustettu puoli alaspäin. Laita aurajuustosiivut pinnalle ja rullaa fileet tiukaksi rullaksi, niin että kala ja juusto jäävät sisälle. Paista voi/ruokaöljyseoksessa rauhallisesti miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia, niin että pekoni ruskistuu hyvin. Käännä nyytti toisinpäin ja sama uudelleen.
Ensi kesänä ajattelin tarjota Vaakahuoneella maalaisranskalaisten kanssa. Muutkin perunat käy. Keitetty bataatti on vallan mainiota tässäkin.
Resepti tulostettavassa muodossa
Kommentit
Lähetä kommentti