Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Suomen heimot sotatilassa - Vaakahuoneen Aurakuhaa

SUOMEN HEIMOT SOTATILASSA

  Olimme matkalla talvikotiimme Sri Lankaan. Lentokoneessa vieressämme istui kuopiolainen hauskoja puhuva mies. Kyseli tamilisodan tapahtumista jne. Lopuksi hän kysyi, saako kertoa savolaisjutun. En kehdannut kieltää.

"Arvaas kummat voitti, kun savolaiset hyökkäsi Pohjanmaalle?"
"Uskon tietäväni, mutten kerro."
"Savolaiset voitti".
"Miten nii?"
"Kun savolaiset hyökkäs Kauhavalle, niin pohjalaiset kuoli nauruun."

Olisittepa nähnyt vaimoni ilmeen, tämä kun on Kauhavalla syntynyt.


VAAKAHUONEEN AURAKUHAA

Tämän reseptin toteutin 23 vuotta sitten, kun avasimme Turun suosituimman suviravintolan. Vaimo ei ollut tietoinen annoksen raaka-aineiden terveellisyydestä. Fyysisesti siis. Mutta mielenterveyssyistä sen teinkin. Ja se toimi. Ainakin minulla. Hauska juttu. Kun kirjoittelen tätä resepetiä, poskionteloissa tapahtuu merkittävää aktivoitumista. Kirjoitan tätä reseptiä Intian Valtameren luodolla, jossa ei ole kuhaa, eikä Aurajuustoa eikä oikeastaan kunnon pekoniakaan (ainoa saatavilla liha on kana ja vesipuhveli, joka on maailman toiseksi sitkeintä. Mikä on vielä sitkeämpää? Ei ole vielä löytynyt). Lähetän tämän reseptin Vaakahuoneen keittiörouvallemme Marikalle, joka tekee annoksen ja kuvaa sen sitten. Minä kaukomaiskuttelen, kunhan saan kuvan tänne.

Ohje:
Nahaton kuhafilee , 1 iso tai 2 pientä
Aurajuustoa reilu määrä
Amerikanpekonia tai kylmäsavustettua pekonia (parempaa)
valkopippuri- ja mustapippurirouhetta
hienoa merisuolaa
voita ja ruokaöljyä

Paloittele kuhafilee poikittain n. 10 cm paloiksi. Suolaa ja pippuroi fileet. Laita pekonisiivut lautaselle tms. ja lado kalanfileet pekonin päälle maustettu puoli alaspäin. Laita aurajuustosiivut pinnalle ja rullaa fileet tiukaksi rullaksi, niin että kala ja juusto jäävät sisälle. Paista voi/ruokaöljyseoksessa rauhallisesti miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia, niin että pekoni ruskistuu hyvin. Käännä nyytti toisinpäin ja sama uudelleen.

Ensi kesänä ajattelin tarjota Vaakahuoneella maalaisranskalaisten kanssa. Muutkin perunat käy. Keitetty bataatti on vallan mainiota tässäkin.

Resepti tulostettavassa muodossa

Kommentit