Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Koiramainen tarina - Paistettua lohta

KOIRAMAINEN TARINA

Minulla on ollut elämäni aikana lukuisia koiria. Myös kanelintuoksuiselle Sri Lankan saarella.

Ensimmäinen oli Aslak, Skotlannin paimenkoira, joka asui kaverinani 60-luvun alussa toimiessani pienessä Suinulan kylässä, Keski-Suomessa. Meillä meni hyvin siihen asti, kunnes pitäjän hiihtokilpailut peruutettiin kovan pakkasen vuoksi. Kisoihin tehty hernekeitto jymähti saunan pataan, josta kävin sitä päivittäin kirveellä lohkaisemassa eineeksemme. 3 viikon jälkeen Aslakin vatsa sekosi.

Yksi oli saksanpaimenkoira 60 luvulla, jolle annoin nimen ”Salminen". Sen aikaisen laulajakaverini mukaan. Hänestä tulikin sitten jokin vielä. Mutta huumorintaju puuttui. Hän laittoi sittemmin oman koiransa nimeksi ”Oskari”.

Yksi koiristamme oli Naantalin Vanhankaupungin suosikki. Maailman toiseksi kiltein koira. Mikäkö on kiltein? Ei ole vielä löytynyt. HÄN oli Kassius nimeltään. Kaikkien tuntema, joka mm ohjasi lapsia Vanhankaupungin Kuparivuoren koululta kotiin.

Joskus 70-lvun alussa olimme Teneriffalla reissussa. Lähetin postikortin Kassiukselle. Posti kesti silloin yhtä kauan kuin nykyäänkin. Tulimme kotiin ennen postikorttia. Sitten eräänä aamuna kotoa töihin lähtiessäni tuli posteljooni portilla vastaan ja huikkasi: ” Teidän Kassius on saanut postikortin”. Ja toden totta. Kortissa osoiteosiossa luki ainoastaan:” Kassius Naantali.”

Ja tämä on tosi.

 POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA

Jonnen (4v.) päiväkodin lapsiryhmä oli menossa kirkkoon.
Jonne kysyi äidiltään: "Onko se se sama kilkko, jossa minut suihkutettiin?"
-Paula

PAISTETTUA LOHTA

Ainekset:
-700 gr lohen fileetä
-2 kpl punasipulia
-2 dl punaviiniä
-400 gr perunaa
-1/2 l kanttarelleja
-1 kpl sipuli
-50 gr pekonia
-50 gr voita
ja merisuolaa ja mustapippuria

Pilko punasipuli ohuiksi renkaiksi. Lisää joukkoon punaviiniä ja kypsennä mikrossa täydellä teholla viitisen minuuttia. Paista pieneksi pilkottuja perunoita pannulla voissa noin kymmenen minuuttia. Pilko sipulit, kanttarellit sekä pekonit ja lisää pannulle,
Paista kunnes perunat ovat kypsiä. Valmista kala grillissä tai parilapannulla.
Paista kala lähes kypsäksi nahkapuolelta ja käännä aivan hetkeksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kommentit