Himonsa kullakin - Seinähullun hyvät silakat
HIMONSA KULLAKIN
Kauan sitten olimme poikani kanssa kahden Teneriffan eteläkärjen pienen Los Christianoksen kylän hiekkarannalla.Poikani oli alakouluikäinen ja minä hieman varttuneempi. Huomasin, miten hän vilkuili lähellämme aurinkoa bikineissä ottavaa kaunista ladyä. Välillä hän vilkaisi minuun. Ajattelin jo, että oisko poikani jos sellainen Aikaisherännäinen.
Kaikkea muuta.
Kun ladyt sitten nousivat ja lähtivät, poika kirmaisi heidän aurinkotuolilleen ja nosti riemukkaasti sieltä käyttämättömän suklaapatukan.
Himonsa kullakin.
POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA
Nelivuotias pojanpoikamme Iiro on puuhakas pakkaus. Mummolan puutarha-altaan vesi hupeni vauhdilla, kun hän kasteli ravirataansa pihakivetyksellä. Kieltäessäni häntä tyhjentämästä koko allasta, poika totesi ettei hän vielä aio ruveta kiltiksi, kun on niin kivaa olla tuhma!-Mummo
SEINÄHULLUN HYVÄT SILAKAT
Kun höyrylaiva s/s Ukkopekka oli vielä
toiminnassamme, valmistimme erään talvikauden aikana merikaupungin
kunniaksi erikoisannoksen: Sen 7seinähullun hyviä silakoita.
Resepti oli kulkeutunut meren yli keittiöömme. Hullun hyvää!
500 gr silakkafileitä, joista selkäevät saksilla pois.
Sekoita kulhoon 2 dl kuohukermaa, 3 kpl kanankeltuaista, 2 rkl sinappia (Dijon sopii hyvin- jokin makea sinappi)
½ tl mustapippurirouhetta ja ½ tl hienoa merisuolaa.
Sekoita
ainekset hyvin ja laita silakat marinoitumaan jääkaappiin tunniksi
pariksi. Parasta tulee, jos jaksat odottaa yön yli. Välillä hieman
sekoittamalla marinointi paranee.
Laita ruisjauhot ja lisää vielä ½ tl suolaa laakealle lautaselle. Sekoita. Taita fileet kalan muotoon ja pyörittele jauhoissa.
Lämmitä
paistinpannu ja laita siihen voita sekä rypsiöljyä puoliksi. (Rypsiöljy
on paistamisessa soveliampaa kuin muut öljyt) Paista silakat molemmin
puolin muutaman minuutin ajan kalan koosta riippuen. Kauniin ruskea väri
paljastaa onnistumisen.
Tarjoa perunamuusin tai keitettyjen
perunoiden kanssa. Paistinrasva kastikkeeksi. Sitruunan lohko ja tilli
sopivat aina näihin. Orkesterini slogan oli alkuvuosina ”Hulluna on hyvä
olla”. Varsinkin kalahulluna. Ja erityisesti hullun hyvää valmistaen.
Orkesterin päätöskonsertin, 60 minuuttia, ystäväni Mape Veijalainen taltioi elokuvaksi. Sen voi katsoa ilmaiseksi täällä.
Sanoivat sitä Suomen hauskimmaksi orkesteriksi.


Kommentit
Lähetä kommentti