Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Himonsa kullakin - Seinähullun hyvät silakat

HIMONSA KULLAKIN

Kauan sitten olimme poikani kanssa kahden Teneriffan eteläkärjen pienen Los Christianoksen kylän hiekkarannalla.

Poikani oli alakouluikäinen ja minä hieman varttuneempi. Huomasin, miten hän vilkuili lähellämme aurinkoa bikineissä ottavaa kaunista ladyä. Välillä hän vilkaisi minuun. Ajattelin jo, että oisko poikani jos sellainen Aikaisherännäinen.

Kaikkea muuta.

Kun ladyt sitten nousivat ja lähtivät, poika kirmaisi heidän aurinkotuolilleen ja nosti riemukkaasti sieltä käyttämättömän suklaapatukan.

Himonsa kullakin.

POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA

Nelivuotias pojanpoikamme Iiro on puuhakas pakkaus. Mummolan puutarha-altaan vesi hupeni vauhdilla, kun hän kasteli ravirataansa pihakivetyksellä. Kieltäessäni häntä tyhjentämästä koko allasta, poika totesi ettei hän vielä aio ruveta kiltiksi, kun on niin kivaa olla tuhma!
-Mummo


SEINÄHULLUN HYVÄT SILAKAT

Kun höyrylaiva s/s Ukkopekka oli vielä toiminnassamme, valmistimme erään talvikauden aikana merikaupungin kunniaksi erikoisannoksen: Sen 7seinähullun hyviä silakoita.
Resepti oli kulkeutunut meren yli keittiöömme. Hullun hyvää!

500 gr silakkafileitä, joista selkäevät saksilla pois.

Sekoita kulhoon 2 dl kuohukermaa, 3 kpl kanankeltuaista, 2 rkl sinappia (Dijon sopii hyvin- jokin makea sinappi)

½ tl mustapippurirouhetta ja ½ tl hienoa merisuolaa.

Sekoita ainekset hyvin ja laita silakat marinoitumaan jääkaappiin tunniksi pariksi. Parasta tulee, jos jaksat odottaa yön yli. Välillä hieman sekoittamalla marinointi paranee.

Laita ruisjauhot ja lisää vielä ½ tl suolaa laakealle lautaselle. Sekoita. Taita fileet kalan muotoon ja pyörittele jauhoissa.

Lämmitä paistinpannu ja laita siihen voita sekä rypsiöljyä puoliksi. (Rypsiöljy on paistamisessa soveliampaa kuin muut öljyt) Paista silakat molemmin puolin muutaman minuutin ajan kalan koosta riippuen. Kauniin ruskea väri paljastaa onnistumisen.

Tarjoa perunamuusin tai keitettyjen perunoiden kanssa. Paistinrasva kastikkeeksi. Sitruunan lohko ja tilli sopivat aina näihin. Orkesterini slogan oli alkuvuosina ”Hulluna on hyvä olla”. Varsinkin kalahulluna. Ja erityisesti hullun hyvää valmistaen.

Orkesterin päätöskonsertin, 60 minuuttia, ystäväni Mape Veijalainen taltioi elokuvaksi. Sen voi katsoa ilmaiseksi täällä.

Sanoivat sitä Suomen hauskimmaksi orkesteriksi.

Kommentit