Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Vuoden majoitusliike 2023 - Katajasilakat

VUODEN MAJOITUSLIIKE 2023

Arvoisa lukijamme. Kiitämme heitä kaikkia, jotka olivat äänestämässä Herrankukkaroa Finnish Travel Galassa Suomen parhaaksi majoitusliikkeeksi. Lue lisää >>

Tämän hienon tunnustuksen saamiseen vaikuttivat varmasti myös meidän monipuoliset ja varsinkin toisenlaiset palvelumme. Eihän Herrankukkaroon tulla ainoastaan nukkumaan. Meillä jokainen ryhmä pääsee kokemaan aitoa saaristolaisuutta niin aktiviteettien, ruokien kuin ympäröivän luonnon osalta. Kaiken kukkuraksi ryhmiä palvelevat paikalliset työntekijät. Aitoja saaristolaisia siis hekin.

Saavutuksemme innoittamana tarjoamme juhlaedun ryhmille; majoitus sisältäen aamiaisen 45 €/hlö tilaisuuden yhteydessä. Tarjousta pyytäessäsi saat vielä lisäbonuksen mainitsemalla ”salasanan” Perjantairesepti. Ole yhteydessä myyntipalveluumme myyntipalvelu@herrankukkaro.fi tai tarjouspyyntölomakkeen kautta.


POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA

Olin tyttäreni kanssa ensimmäistä kertaa kirkossa jumalanpalveluksessa. Tyttö nousi ylös ja istui takaisin niin kuin muutkin. Lopulta hän kyllästyi, jäi seisomaan ja totesi kirkkaalla äänellä: "Seison tässä valmiiksi."


VIIKON MIETELAUSE

Erasmus Rotterdamilaisen Kultaisesta kirjasta 1500-luvulta 

Kun sinua kehotetaan esittämään kiitokset, osoita, että olet valmis, ja odota, että hiljaisuus laskeutuu ja tulee aika puhua. Siihen asti katseesi tulisi kohdistua kunnioittavasti ja vakaasti juhlien isäntää kohtaan.




KATAJASILAKAT

1 kg tuoreita silakoita

2 rkl merisuolaa

tuoretta tilliä

voita

voipaperia

tuoreita katajanoksia

rautapata

Perkaa ja huuhdo hyvin silakat. Selkäruoto saa jäädä paikoilleen. Pää pois. Tai voithan ostaa valmiita fileitä, jotka taitat kalan muotoon. Lado kerros silakoita ja päälle tilliä reilusti sekä merisuolaa. Anna kalojen vetäytyä vuorokausi.

Huuhdo juuri poimimasi katajanoksat runsaalla vedellä ja hakkaa reippahasti niin, että kaikki irrallinen lähtee irti.

Huuhdo ja kuivaa talouspaperilla kalat.

Asettele padan pohjalle 2-3 cm paksuiseksi matoksi pieneksi silputut katajanoksat. Sen päälle reilusti voilla sivelty voipaperi ja lopuksi silakat vatsa alaspäin vierekkäin matoksi.

Kalojen päälle jälleen voideltu voipaperi voipuoli alaspäin.

Nyt jälleen päälle 2-3 cm katajakerros.

Peitä pata raskaalla ja tiiviillä kannella, tarvittaessa kivi päälle.

Aseta pata hellalle, nuotiolle, grillille tms. Ensin miedolla lämmöllä, sitten vähitellen lisäten kuumuutta. Lämmöstä riippuen kypsymisaika on 30-60 minuuttia.


Kommentit