Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Tekoälyn tuomaa - Saara-äidin kalaherkku

   TEKOÄLYN TUOMAA

Koska olen ylähyllyn miehiä lähellä viimeistä mutkaa, tiedän, että elämäni suuret uroteot ovat takanapäin. Isäni sanoi aina, että yrittäjänä paikallaan pysyminen on taantumista. Siksi elämäni ehtoopäivinä - yritykseni kiireapulaisena – haluan kuitenkin varmistaa, etteivät nuoret pääse niskan päälle. Pitää osata, että ymmärtää.

Olen myös tietoinen, että jokaisen tietokoneen käyttäjän olkapäällä istuu pieni paholainen. Se vaan on niin. Mutta ei parane antaa sille liikaa tilaa. Siinäpä haasteemme.

Sain ystävältäni vinkin pari viikkoa sitten juuri ilmestyneestä kansainvälisen Open AI -kehittämän Chat GPT -tekoälyohjelmasta. Vaikka olen todellinen IT-tmpelo, halusin järjestää toimistollani päivän koulutuksen aiheesta. Nuoremmat naureskelivat minulle, että eivätkö yrityksellemme missiot ole enää perinteisyys, yksinkertaisuus, vähän vanhanaikaisuus, nostalgisuus ja toimiminen Luonnon kanssa yhteistyössä. ”Kyllä - me vain vahvistamme niitä. Mutta nyt on kyse työkalusta yritystoiminnassa. Ei metsurikaan enää pärjää kirveellä ja pokasahalla. Piti ostaa moottorisaha ja sitten hommat hoitaa moderni metsätyökone tehokkaasti. Haluan nyt tutustua tähän ”marakatinohjelmaan” josko siitä olisi meille hyötyä".

Koulutuspäivämme meni huikeasti. Me nauroimme ja ihmettelimme. Testasimme mitä merkillisimpien tehtävien suorituksia. Latasimme ohjelmaan pyynnön kertoa tarina siitä, kun Kekkonen ja Elvis saunoivat maasavusaunassamme. Käsittämätöntä. Toki olimme ladanneet ohjelmaan yrityksemme käytettävissä olevan nettimateriaalin, mutta siitä huolimatta. Tarina oli täysin absurdi ja hauska. Lisäksi pyysimme kuvan tapahtumasta. Naurullamme ei ollut takarajaa.

Toki kokeilimme myös esimerkiksi asiakastilaisuuksien ajan päivittämisiä yms. Ihan vielä emme pysty siihen luottavan, mutta ehkä puolen vuoden tai vuoden päästä. Ainakin osittain. Työkalua hiotaan. Pääasia, että olemme liikkeellä ajoissa, ehkä sanonnan mukaisesti: Oskari Merikanto merellä, ja me pari metriä erellä.

Järjestämme höyrylaivallamme vuosittain jo pian 20 vuoden ajan tapahtumaa, jossa valitsemme Turun Positiivareiden toimesta Turun seudun positiivisimmat henkilöt. Nyt käytössämme oli A4-mittainen CV - tausta valitusta henkilöstä. Julkistuksessa tuli kova kiire ja otimmekin tekoälyltä muutaman lauseen tiivistelmän valituista. Olipahan hieno suoritus.

Aivan viime tingassa valitsimme myös oman yrityksemme Herrankukkaron positiivisimman. Reginan. Kun tekoälyllä ei ollut taustatietoja, sieltä putkahti lyhyt luonnehdinta: ”Regina. Aina iloisella päällä, kuin kissa liukkaalla jäällä”. Sen paremmin ei olisi voinut tiivistää työyhteisömme palkittua.

Tiedoksenne, että tammikuussa järjestämme yrityksille ja työyhteisöille alan kovien asiantuntijoiden toimesta Tervantuoksuisen tekoälykoulutuksen Herrankukkarossa. Alta löytyy lisää tietoa. Voin paljastaa, että tilaisuudesta tulee mielenkiintoinen ja takuuvarmasti hauska. Silloin on elämä mallillaan, kun työnteko on hauskaa.

Tekoälyn luoma kuva Elviksestä ja Kekkosesta saunassaTEKOÄLYKOULUTUS HERRANKUKKAROSSA 12-13.1.2024

Kuva luotu tekoälyn avulla

Tervantuoksuinen koulutustapahtuma, jossa saariston perinteet sekoittuvat viimeisimmän teknologian kanssa, Herrankukkarossa 12-13.1.2024.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan tästä


SAARA-ÄIDIN KALAHERKKU

Tekoälyn tulkinta Saara-äidin kalaherkku -reseptistä


Muistini mukaan kotini keittiöstä. Saara-äitinihän eli Lyökin ulkosaaristossa ammentaen äidiltään Lyökin Mammalta hienoja ja yksinkertaisia villikalareseptejä.

 

4 :lle

¾ kg kalafilettä. Mielellään pyyntikalaa = villikalaa. Tuoretta tai savustettua.

Nippu tilliä

Munamaito:

4 munaa

6 dl maitoa

juustoraastetta noin 150 gr

suolaa, musta- tai valkopippuria

Laita voideltuun vuokaan putsattu kala ja ripottele päälle runsaasti tilliä.

Vatkaa kananmunat kevyesti, lisää maito ja mausteet. Kaada seos vuokaan. Ripottele päälle juustoraaste.

Kypsennä 175 asteisessa uunissa 50-60 min kunnes munamaito on hyytynyt ja pinta saanut kauniin kullankeltaisen värin.

Keitettyjen perunoiden kanssa on hyvää.Kommentit