Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Elämää ruudun takaa - Siiderisiika

ELÄMÄÄ RUUDUN TAKAA

Koronapandemian vuoksi suojaplekseistä on tullut kovin tuttu näky esimerkiksi kaupoissa ja apteekeissa, mutta kai se raja pitäisi silti johonkin vetää?


POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA:

Päiväkodin ihme
Poikani päiväkodissa oli Minttu-tyttö, joka ei vielä osannut kävellä. Siirtyessä paikasta toiseen hoitajat tietysti kanniskelivat tyttöä sylissään, mutta eräänä päivänä tapahtui ihme: ”Äiti! Minttu on oppinut kävelemään, sen jalat ylettyy maahan!”

- Äitinä on hauskaa


VIIKON AFORISMI:

Parempi pyy pivossa kuin UPM-Kymmenen oksalla.
SIIDERISIIKA

Tiedäthän, että siideri on viinin äiti. Jo paljon ennen viinin valmistusta arabit tekivät omenoista käymisen kautta siideriä. Vielä tänäänkin espanjalaiset arvostavat CIDRAA kuohuviinin tasoiseksi ja tarjoavat sitä ”samppanjapullosta” Hyvä siideri on valmistettu käymisellä eikä etanolia mehuun sekoittamalla, kuten monet nykyään tekevät. Irlantilainen, ranskalainen ja espanjalainen siideri on yleensä parasta. Kuivaa eikä mitään sokerilientä. Mistäs sen tiedän? Perustimme Aurajokirantaan Vaakahuoneelle v 1996 Suomen ensimmäisen siideribaarin. Tarjolla oli 54 erilaista siideriä ympäri maailmaa. Lihoin sen kesän aikana 10 kg. Sitten lopetin maistelemisen. Mutta mukavan tönäyksen se antaa hienolle kalaruoallekin.

200 gr puhdasta siikafileettä per nauttija
1.5 dl siideriä
1.5 dl kermaa
2 rkl tilliä pilkottuna
2 rkl ruohosipulia pilkottuna
1 sitruunan mehu
Voita paistamiseen
Hienoa merisuolaa ja valkopippurirouhetta


Paistinpannu kuumaksi ja voi rusehtavaksi. Kalat päälle ja kypsäksi molemmin puolin.
Nosta kalat sivuun ja tee kastike. Lisää pannuun siideri, kerma ja sitruunamehu. Keitä hissukseen kastike kokoon noin puoleen. Lisää tilli- ja ruohosipuli sekä mausteet.
Kaada lautaselle kalojen päälle ja nauti keitettyjen perunoiden tai salaattien kera.

PS. Voit lähteä ruokailun jälkeen ajamaan autolla, koska kiehuessaan alkoholi haihtuu pois.

Kommentit