Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Värillä väliä - Hauki on kala

VÄRILLÄ VÄLIÄ

Suomalainen ystäväni, joka asuu vakituisesti hymyjen saarella, Intian Valtameren Ceylonilla, on naimisissa paikallisen naisen kanssa. Olemme lähdössä jälleen Itsenäisyyspäivän tienoilla 3 kuukaudeksi perinteiseen tapaan avustushommiin vammaisten ja köyhien lasten koulunkäynnin mahdollistamiseksi.

Jos kiinnostaa, klikkaa positiivarit.fi/lotushill

Valmistelut käyvät kiivaana ja sähköpostit singahtelee. Tänään sain Timolta pitkän viestin, jossa hän kertoi pelästyneensä pahanpäiväisesti vaimonsa kotiintuloa. Sormen pää oli kaiketi jäänyt oven väliin koska se oli kokonaan tumman violetti. Ennen kuin lähdettiin sairaalaan, selvisi syy. Vaimo oli käynyt äänestämässä Presidentin vaaleissa. Äänestyspaikalla temppelissä värjätään äänestäjän oikean käden pikkusormen pää violetilla musteella. Ei äänestä sama henkilö kahta kertaa.

Pohdiskelimme ystäväni kanssa toiminnan helppoutta ja tehokkuutta. Juuri tuli uutisista, että Bolivian presidentinvaaleissa ääniä annettiin enemmän kuin oli äänestäjiä.

Ideoimme myös idean käyttöönottoa Suomessa. Bonuksena se kävisi anniskeluravintoloiden portsareiden apuvälineenä. Ei tarvitse muuta kuin tarkistaa pikkusormen väri. Lapset ja äänestämättä jättäneet eivät pääsisi sisään. Se olisi viimeksi mainituille oikein, kun eivät käytä demokratiaa.

Ystäväni kertoi käymistään pohdinnoista vaimonsa kanssa. Ylpeänä hän kertoi, että Suomessa homma hoidetaan tietokoneella. Sinne vaan naputellaan. Kuka on äänestänyt. Tämäkö rouvaa ihmetytti. Entä jos naapuripuolueen hakkerit muuttaa tietoja? ” Ei meillä Lännessä sellainen ole mahdollista. Korkeintaan naapurivaltiot.”

Pohdinta jatkui. Vaimo tiesi Suomen edistyksellisyyden naisten tasavertaisuudessa. ”Teillähän on valittu myös naisia presidentiksi.” Rouva jopa tiesi nimeltään Halosen. Hänen kysymykseensä, onko Halonen heistä paras, totesimme, että Halonen on ollut aivan ylivoimainen Suomen naispresidenteistä.


HAUKI ON KALA

Hauki on aika kuiva kala, mutta hyvä kala. Kokeilin kerran käyttämääni turskareseptiä haukeen, koska turska on myös kuiva kala.
Kuivuus on vain kokin hyppysissä. Molemmat kalat ovat erinomaisia. Sopivilla tykötarpeilla kalojen aatelia.


Resepti neljälle

600-800 gr ruodoton haukifilee, kun tuoretta turskaa ei enää merestämme saa- harmi.

Ripottele päälle kevyesti merisuolaa ja rouhittua mustapippuria makusi mukaan. Aseta leivinpaperin päälle uuninpellille.

Tee kastike sauvasekoittimella. Tillisilppua reilusti, 2 rkl rypsiöljyä, 2 valkosipuli kynttä, 3 rkl tyrnimehua tai sitruunamehua. Sivele fileen päälle.

Lisää murskattua mantelia 2 rkl sekä ½ dl parmesaanijuusto kalan pinnalle. Uuniin 200 astetta n 20 minuuttia.

Nautitaan keitinperunoiden tai juuresmuusin kanssa.

Kommentit