Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Soittajien sutkauksia - Tyrniherkkua jälkijunassa

SOITTAJIEN SUTKAUKSIA

Muusikkolegenda Acre Karin poika, Wilperin Perikunnassakin musisoiva pitkäaikainen kaverini Vaakku Varjus antoi aikanaan minulle lainaksi Janne Kuusisen toimittaman kirjan "Ei kokolihaa soittajille". Sanonnalla on tausta. Ravintolamuusikoille annettiin keikkailtana ruokaa, mutta yleinen ohje oli, ettei soittajille kokolihaa. Kallista. Saavat nassutella ikenillään jauhelihaa.

Selailin kirjaa ja sitten se katosi. Just! Vaakku kyseli sitä ja hädissäni tilasin uuden kirjan, jonka sitten toimitin Vaakulle. Mutta kirja jäi kunnolla lukematta. Sain kirjeen uskolliselta lukijaltani, niinikään kirjailijalta Vesa Karviselta, joka toimii naurunopettajana ja verbalisoi hauskojen tarinoiden kanssa myös kirjallisesti. Mm. kirjan "Sutkautuksia arjen ankeuteen".

Hän oli valinnut edellä mainitusta kirjasta muutaman anekdootin. Julkaisen ne nyt tässä, koska hieman ylpeillen voin samalla todeta, että ainakin pari niistä on lähtenyt lentoon 60-luvun 7 Seinähullua Veljestä -orkesterini soittoajoilta. Kas tässä:

"Raivoisa juhlaväki, hauska nähdä teidät noin suuripäisenä joukkona."

"Me ollaan vissiin aika suosittuja, kun on tilausta tämän keikan jälkeenkin. Juuri äsken eräs herrasmies hihkaisi, että menkää muualle soittamaan."

"Kiitoksia, mä tykkään taputtamisesta, saa taputtaa mihin paikkaan vain."

"Kaikille naisille vaan tiedoksi, tämä orkesteri yöpyy paikkakunnalla."

"Kiitos - ja lopun iltaa saatte pilata ihan itse."
AUTOVINKKI:


Varsinkin 60-luvulla hauskat jutut erilaisista automerkeistä sinkoilivat sen aikaisessa sosiaalisessa mediassa. Ihmisten kesken suusanallisessa levityksessä. Yksi automerkkien monipuolisin aiheen antajana oli TRABANT Itä-Saksan ihme. Auto, joka ei ruostunut. Peltien tilalla sen aikaisesti ”Kuttaperkka” eri eräänlainen muovin esiaine, kovalevyksikin mainittu.

Tässä pari juttua:
  • Trabantin turvavyöt oli kiinnitetty akseliin, koska muualla metallia ei ollut.
  • Trabant on auto, joka ei huku. Koska se on vettä kevyempää.
  • Miksi Trabantin huippunopeus nostettiin 30 km tunnissa? Tikka lentää 25 km tunnissa.
  • Trabantin peltivauriot korjataan paperiliimalla
TYRNIHERKKUA JÄLKIJUNASSA


Kyllähän sinä tiedät. Yhdessä pienessä tyrnimarjassa on C-vitamiinia enemmän kuin isossa appelsiinissa. Puhumattakaan muista vitamiineista ja hyvää tekevistä ainesosista. Maailman trendikkäitä makuyhdistelmiä on makea/hapan. Itämaisia makuja. Mutta nyt kotisempaa reseptiä samaisesta makuyhdistelmästä.

Tarvitset vain:
½ litraa kermaa
50 gr hunajaa
1 dl tyrnimehua

Kiehauta varovasti kerma ja sokeri. Lisää tyrnimehu ja kiehauta jälleen. Varovasti.
Kaada pikkukulhoihin. Anna jäähtyä huoneen lämmössä ja siirrä jääkaappiin hyytymään.
Mikäli haluat, voi lisätä päälle pilkottuja hedelmiä tai vaikkapa suklaarouhettakin.
Sitten vaan suu korviin asti avoinna nautiskelemaan.

Kommentit

  1. الرائد افضل شركة غسيل تنظيف خزانات بالمدينة المنورة تقدم خدمات ممتازة من تنظيف وغسيل و تعقيم خزانات المياه بالاضافة الى عزل الخزانات بمواد العزل الحراري والمائي للحفاظ على خزانات المياه من التلف

    VastaaPoista

Lähetä kommentti