Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Alkon tuotetakuu - Suutarinlohi

ALKON TUOTETAKUU


Oletteko kuulleet, että Oy Alko Ab on siirtymässä hitusen kohti markkinataloutta. Vapaiden markkinoiden kilpailu mm. tuotetakuussa on saavuttanut tämän bysantilaisen byrokratian viimeisiä linnakkeita (ne muut ovat VR ja Posti.) Tuotetakuu lienee ainutlaatuisinta ja edistyksellisintä koko maailmassa:

Kun ostat muovikassillisen Alkosta lasipullotäytteisiä kuperkeikkajuomia ja muovikassi hajoaa myymälän sisätiloissa, Alko korvaa vahingon. Saat uuden muovipussin veloituksetta.

Positiivareiden Tenavatarinoita

PUOLIPÄIVÄHOMMA

Juttelimme lasten kanssa siitä mikä kestäkin tulee isona. 7-vuotiaamme oli miettinyt asian valmiiksi: ”Minusta tulee ainaki hiihtäjä, ei tarvi tehä töitä kun talvella!”
-Kati
SUUTARINLOHI


Ruotsiksi Skomakarlax, Suutarinlohi on nimestään huolimatta silakkaruoka. Se on muun muassa Naantalin pitäjäkalaruoka. Toki materiaalina voi käyttää muitakin pikkukaloja. Muikkuja. pikkuahvenia, kiiskiä jne. Me Herrankukkarossa paloittelemme samana päivänä savustetut, saaristolaispöydästä jäljelle jääneet kalat, siiat, kampelat, suutarit, ahvenet pienehköiksi paloiksi, ja sitten suutarinlohiliemeen. Pari vuorokautta ja siten nauttimaan ruisleivän ja/tai keitettyjen perunoiden kanssa. Elinaikaa herkulle kummasti viikko lisää.

Näin se käy.

1. 
½ kg silakkafileitä
½ kg karkeaa merisuolaa
Lado laakeaan astiaan ja ripottele suola pohjalle, väliin ja päälle. Anna maustua yön yli.

2. 
Keitä esiliemi:
¼ osa etikkaa (10%)
¼ osa sokeria tai hunaja
½ osa raikasta vettä
Anna jäähtyä.

3. 
Huuhdo suolatut silakat ja valuta ne. Kääri rullalle.

4. 
Lado säilytysastiaan ja laita joukkoon pilkottuna iso sipuli, siivutettuna 2 porkkana, 2 laakerinlehteä ja muutama musta- tai maustepippuri. Kaada marinointiliemi päälle että peittyvät. Muutaman kerran voit varovasti hämmentää, että maustuu tasaisesti.

5. 
Säilytä jääkaapissa vetäytymässä 2-3 vrk. Säilyvät siellä 2-3 viikkoa, ellet sormin niitä sieltä napsi.

6. 
Keitettyjen perunoiden ja/tai ruisleivän kanssa hymykuopat avautuu hetkeksi. Niitä ei kaikilla ehkä huomaa, kun joillakin ne kääntyy posken sisäpuolelle. Se on sellaista ”sisäistä hymyä”.

Kommentit