Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Hääpäivän muistaminen - Porsaankyljykset

HÄÄPÄIVÄN MUISTAMINEN


Vanha koulukaverini Salomaan Hessu oli ollut peräti kaksi vuotta naimisissa. Kerran saapuessaan kotiin, rouva iloisena totesi miehelleen: "Rakas mieheni, ollaan tänään oltu jo kaksi vuotta naimisissa. Voitais pitää vaikka pienet juhlat."

Hessu fundeeraasi tovin ja totesi sitten kuivakkaasti: "Taitais olla paras, että pidettäisiin sen kunniaksi viiden minuutin hiljaisuus."
"Mutta rouva ymmärsi varmaan hiukan väärin. Alkoi sellainen perheenemännän neljännestunti", totesi Hessu ja huokaisi syvään.

POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA

Mitä tulikaan suuhun laitettua?

Kysyin hoitopäivän jälkeen 4-vuotiaalta tyttäreltäni mitä hän oli syönyt tarhassa. ”En muista!” tuli välitön vastaus. Sitten otsa rypistyi ja tyttö alkoi miettimään: ”Me söimme sitä, sitä … kinkkutyhmää!” Ruokana oli siis ollut kinkkukiusausta ja kiusaaminenhan on tyhmää.

- Leena-äitiPORSAANKYLJYKSET

Nostalagiaruokien kärkijuttuja on suomalaisille ollut kautta aikojen porsaankyljykset. Saahan niitä joskus vieläkin lounasravintoloista, mutta kun ei maistu aivan kuin ennen vanhaan. Se johtuu siitä, että kiireellä tai teollisesti ne tehdään eri lailla kuin aiemmin.

Meilläkin oli Vaakahuoneella joskus nostalgiamenu. Oli Oskarin voileipiä, kappelivoileipiä, metsästäjänleikkeitä, Oskarinleikkeitä ja porsaankyljyksiä. Näin äitini teki suussasulavia possunkyljyksiä:

4 porsaan kyljystä
Puolikkaan sitruunan mehu
1 dl korppujauhoa
1/2 rkl merisuolaa
1/2 tl valkopippuria
2 rkl voita
1/2 dl kermaa
Kiehuvaa vettä

Sekoita korppujauhot ja mausteet. Hiero kyljyksiin runsaasti sitruunamehua molemmin puolin. Kierrätä kyljykset hyvin korppujauhoseoksessa ja paista voissa melkein kypsiksi. Lisää kiehuvaa vettä ja anna hissukseen kypsyä lisää. Lopuksi kaada joukkoon kerma, niin saat kastikkeen samalla. Perunoita vaaditaan ehdottomasti mukaan ja miksei salaattiakin.

Kommentit

Lähetä kommentti