Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Klabin ylinopeussakko - Savusilakkasalaatti

KLABIN YLINOPEUSSAKKO

 
Tiedäthän sinä Klabbiksen? Etkö? Klabin? Etkö? No Kari Jalkasen? Etkö sitäkään? Ei sen väliä, jos tiedät Kari Tapion. Suomalaisen laulajalegendan.

Klabbis oli ollut keikalla jossakin Leppävirran tietämillä. Hän kertoi, että lavalla oli levotonta koko illan. Mustalaiset heiluivat puukkojen kanssa niin, että verikin lensi. Järkkäreitä ei tilanteissa näkynyt, poliiseista puhumattakaan. Solisti lähti sitten kuulaassa kesäyössä ajelemaan tyhjää viitostietä kohti etelää lievää ylinopeutta. Ja niin nousi pusikoista tutkaa pitelevä käsi ja parin kilometrin päässä pysäytys. Mentyään poliisiautoon sakotettavaksi avasi Kari keskustelun: "Teillä taitaa olla vielä se Kyllikki Saaren murha selvittämättä?" Kari naureskeli, että taisivat laittaa pari päiväsakkoa ylimääräistä.POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA

 

Ei budjettia

Leevi (4v.) leikki hieman liian vauhdikkaasti traktorillaan. Kauha hipoi pikkusiskon (1v.) päätä. Vihjasin, josko olisi aika rauhoittaa leikkiä, ettei satu mitään. Leevi virnisti Annille, joka hymysi leveästi vastaan. Edes äitiin vilkaisematta Leevi huikkasi: ”Me emme kuule mitään, me emme ole tulosvastuullisia”.

- Tulosvastuullinen äiti


SAVUSILAKKASALAATTI
 
Onhan savusilakka vastasavustettuna yliveto. Mutta se säilyy jääkaapissa vuorokausia. Hieman se vain kovenee, mutta maku pysyy savun ansiosta herkullisena. Kyllä esi-isämme tiesivät savun tuoreutta ja makua säilyttävän ominaisuuden. Kun Keski-Euroopasta tänne saavuttiin metsästämään ja kalastamaan viikkokausiksi, lihan ja kalan kuivaus, suolaus ja savustus olivat säilymisen kaikki kaikessa. Fiksuja nuo esi-isät.

Tiedätkö muuten, että esimerkiksi kalan savustus on paljolti Pohjoismaalainen toimi. Pohjois-Saksassa vielä esimerkiksi ankeriasta savustetaan, mutta siinä se sitten onkin. Norjalainen kylmäsavulohi on viime vuosina valloittanut Eurooppaa ja myös muuta maailmaa. Mutta pyöritään me täällä omissa kuvioissamme.

Ohje neljälle:
5-6 savusilakkaa
1 dl kermaviiliä
1 kurkku
Pieni purkki vihreitä oliiveja
Paljon silputtua tilliä
suolaa
valko tai maustepippuria
salaatinlehtiä

Perkaa silakat puhtaaksi myös ruodoista ja muhenna haarukalla tahnaksi. Sekoita savakalatahna, kermaviili, kurkku, ja tilli sekä mausta pippurilla ja suolalla. Aseta tarjoilulautaselle ja koristele salaatinlehdillä, oliiveilla ja tillinoksilla.

Kommentit