Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto
TOISENLAINEN KALAJUTTUTämän tarinan nimet olen jättänyt pois - tahallisesti. Ei se tarinaa heikennä.

Kotipaikkakunnallani 60-luvulla toimi poliisina henkilö, joka tunnettiin äärimmäisen rehellisenä ja suoraselkäisenä miehenä. Pidetty ja arvostettu poliisimies. Hän oli innokas kalastaja. Olivatpa taasen tapansa mukaan poliisikollegan kanssa haukea narraamassa saaristokunnan kalaisilla vesillä. Tämän tarinamme kertoi se toinen poliisimies, joten en epäile tarinan pitävyyttä.

Poliisimiehet olivat heitelleet uistinta pitkän päivän. Saaliina oli vain yksi hauki. Kalastuspäivän kaatuessa ehtooseen heidän veneensä vierelle, noin 10 metrin päähän souteli mökkiläinen, joka uteli päivän kalasaaliin suuruutta. Tämä rehti poliisimies nosti hauen nähtäville, laski sen sitten alas ja siirsi naapuriveneen näkymättömissä sen metrin pari eteenpäin ja nosti uudelleen näytille. Niin hän teki muutaman kerran ja tokaisi: ”Hyvin on saalista tullut, näitä lienee jo kymmenkunta.” Siihen mökkiläinen totesi: ”Onpahan erikoista. Kaikki hauet saman kokoisia.”

Toisenlainen kalajuttu 23.9.16

KUULUMISIA HERRANKUKKAROSTA
Herrankukkarossa löytyy majoitusta joka lähtöön. Meidän linnunpönttömme on sen verran erikoinen paikka yöpyä, että se pääsi jopa tv-mainokseen.

Mainoksen voit katsoa täältä.


Toisenlainen kalajuttu 26.9.16
KIRPAKKA UUNIKALA

1 iso kalanfilee tai monta pientä, noin 200 g per syöjä.
1 sitruuna
1 appelsiini
1 ½ dl kermaa
3 rkl kapriksia
merisuolaa
mustapippuria
rypsiöljyä

Suolaa kala valmiiksi merisuolalla. Voitele uunivuoka rypsiöljyllä. Lado kalanfile/fileet vuokaan. Ripottele merisuolaa ja mustapippuria myllystä päälle. Kaada kerma kalan päälle ja anna sen valua vuoan reunoille, johon lisätään kaprikset. Viipaloi appelsiini ja sitruuna ja lado ne fileiden päälle. Laita 16o asteeseen vajaa puoli tuntia.

Tarkasta kalan vointi terävällä veitsellä, että se on kypsä. Mikäli uunissa on lohta, sisäosa voi olla hieman rosee. Se on silloin herkullisimmillaan. Lämpimänä syötynä. Lisukkeena salaattia tai perunoita.
Resepti tulostettavassa muodossa.


s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Kommentit