Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tietoEDUSKUNNASSA KUULTUALukiessani Suomen eduskunnassa käytyä sanakisailua ja nimittelyä, mieleeni palautui kauan kauan sitten kuulemani tarinan kustavilaisesta kunnanvaltuustoedustajasta Aimo Hartikaisesta. Valtuutettumme äityi nimittämään erästä toista valtuutettua aasiksi. Puheenjohtaja torui siitä edustajaamme, joka sitten pyysikin anteeksi nimittelyään. ”Pyydän anteeksi onnetonta sanavalintaani, mutta mielestäni jokin vialla tässä edustajassa.”  ”Mikä minussa on vialla?”, tivasi raivostunut edustaja. ”Sitä teidän on parasta kysyä eläinlääkäriltä, kuului Hartikaisen vastaus.


Eduskunnassa kuultua 30.9.16

 
LÖYTÖ
 
Netistä löytyi aivan uskomaton video 32 vuoden takaa. Siinä esiintyy oman orkesterini 7 seinähullun solisteina Kuusiston viuluveljekset Pekka ja Jaakko. Aika huikea juttu. Kuunnelkaahan mitkä soolot ja mitkä totiset ilmeet. Tulipahan jälleen hyvä mieli musiikista. Voihan kissa vieköön. Katso täältä.
 

 
Suussasulavat rosmariinisienet
 
 
SUUSSASULAVAT ROSMARIINISIENET
 
Toimenkuvani on mielenkiintoinen, kun saan tehdä työtä ruoan parissa. Palautteita tulee ja menee. Vaakahuoneen saaristopöytää olemme kehitelleet jo pian 15 vuotta ja tulosta alkaa syntyä. Eilen eräs ruokailijoista yltyi uskomattomaan ylistykseen. Hän oli nauttinut valmistamiamme sieniä. Olivat kuulemma niin hyvää, että oli jäänyt suu nauruun.

Koska useimpien reseptien lailla tekotapa on yksinkertainen, kerron sen Teille.

200 g isoja herkkusieniä
25 g rosmariinia
2-3 dl rypsiöljyä
Ripaus suolaa
Ripaus mustapippuria myllystä

Leikkaa sienet ohuiksi siivuiksi. Laita ne uuninpellille ja lisää öljy ja mausteet. Paista 20 minuuttia 180 asteessa.

 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 
 

s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Kommentit