Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto
MUSIKAALITON PAPPI


Kävimme vaimon kanssa kesällä Naantalin Musiikkijuhlilla kuuntelemassa Club For Five -yhtyeen laulantaa. Hienoa oli. Lauloivat niin oikein kuin vain oikein voi laulaa. Melkein jo liian oikein. Väliajalla käytiin ystäväpariskuntamme Hannan ja Tussen kanssa viinillä. Siinä yhtyettä kehuskellessamme tuli mieleeni tapahtuma kaukaiselta ajalta.

Keskikoulua käydessäni uskontoa meille opetti kylämme pappi, joka oli harvinaisen epämusikaalinen. Eritoten papiksi. Hän kyllä asian oli hyväksynyt ja laski siitä aina tarvittaessa leikkiäkin. Yhden tarinan muistan hyvin. Pappimme kertoi olleensa kirkolliskokouksessa, johon hän vuosittain osallistui. Jossain vaiheessa seremonioihin kuului virren veisuu. Pappimme istui Turun Piispan vieressä ja intoutui veisaamaan vanhaa virttä antaumuksella. Säkeistöjen loputtua Piispa oli hymyillen tokaissut: ”Nerokas mies, samalla kun laulaa, myös säveltää”.


Musikaaliton pappi 9.9.16


 
Muurinpohjalettu 9.9.16
 
 
MUURINPOHJALETTU
 

Suomen kesän tapahtumien kruunattu kuningasruoka on MUURINPOHJALETTU. Mutta miten se tehdään? Asia on taas yksinkertaisempi kuin luulisikaan. Kyllähän lättytaikinaa osataan tehdä. Hiukan lisäsovellutusta. Siinä se on:

Ainesosat:
1 l maitoa (miel. punaista)
4 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl ohrajauhoja
0,5 dl rypsiöljyä
1 tl suolaa
2 rkl sokeria tai mieluummin hunajaa
1 tl vaniljajauhetta
+voita paistamiseen

Vatkaa reippahasti maito, jauhot, munat, öljy, sokeri/hunaja ja suola. Anna vetäytyä kunnolla. Mieluiten jääkaapissa seuraavaan päivään. Hätäisille 1-2 tunnin vetäytyminen.

Paista muurinpohjapannussa tai isolla paistinpannulla. Jollei ole isoa, paista pienellä. Suomalainen hillo on lisukkeena oiva. Kokeile tyrnihunajahilloa, jos mahdollista. Kun oikein nautituttaa, laita lisäksi vielä kermavaahtoa.
(Vanhin tyttäreni Noora kirjoitutti minulla 3-vuotiaana kirjeen Joulupukille. Toivomuslistalla oli vain kaksi asiaa. Pistooli ja kermavaahtoa).

 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 
 

s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas

Kommentit