Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto


RANNAN PETEN SILMÄLAPPUTuskin koskaan suomalainen on niin verbaali, selittäväinen ja omiin puheisiinsa uskovainen, kuin ratsiaan osunut autoilija virheen tehdessään. Ystäväni Kuuslan Matin kanssa kauan kauan sitten suunnittelimme eräänlaista piilokameraohjelmaa. Tarkoituksemme oli kuvata ylinopeudesta kärähtäneiden autoilijoiden koottuja selityksiä. Suunnitelmiamme vastaan tuli ylitsepääsemätön kynnys viranomaisten ja intimiteettilainsäännön taholta. Ymmärsimme sen ja lähdimme muihin toimiin.

Aiheeseen palautuminen tuli mieleeni seuraavan tarinan myötä. Tarina vain tulla tupsahti mieleeni. En tiedä miksi. Ehkä sen vuoksi, että taltioisin sen.

Sen tein: 60-luvulla raumalainen ystäväni Rannan Pete oli loukannut toisen silmänsä. Silmän peitteenä oli selstoffin pala (monitoimimateriaali, jota käytettiin mm lasten vaipan esimateriaalina) ja päällä merirosvoelokuvistakin tuttu Kapteeni Koukun musta silmälappu. Kävipä niin onnettomasti, että kurvaillessaan autollaan Petäjäisten hiljaista saaristotietä, poliisi pysäytti hänet. Sakkolapun kirjoittamisen yhteydessä Pete vielä yritti selitellä rikostaan: ”Kuten näette, minulla on vain yksi silmä käytössä. Kumpaa haluatte minun katsovan, nopeusmittaria vai tietä?”


Rannan Peten silmälappu 2.9.16

 
Tarjous perjantaireseptiläisille:
 

Perjantaireseptiläisille liittyminen Nostalgiaklubiimme on ilmaista. Klikkaa TÄSTÄ ja liity mukaan. Pääset nauttimaan erikoiseduista: esim. huomenna la 3.9 Höyrylaiva Ukkopekan kauden päättäjäisristeilylle Loistokarin illallistansseihin puoleen hintaan. Varaa paikkasi päätösristeilylle: 02 515 3300 / myyntipalvelu@ukkopekka.fi. Kerro, että olet nostalgiaklubin jäsen, niin saat alennuksen.
Myös klubin omia pikkujoulusaunatilaisuuksia tulossa.
 

 
Haudutettua kampelaa 2.9.16
 
 
HAUDUTETTUA KAMPELAA
 
4 Hengelle

4 kampelafilettä

0,5 l kalalientä

1,5 dl valkoviiniä
luraus tyrni- tai sitruunamehua

Kiehauta kalaliemi, valkoviini sekä tyrni- tai sitruunamehu. Lisää kampelafileet ja hauduta ne kypsiksi. Myös monet muut kalat käyvät kampelan sijaan. Keitinperunat mukana nautinnassa.

 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 
 

s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Kommentit