Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto


VARASTEUT RUMMUT


Tiedän, että tämä on sisäpiirin juttu. Mutta silläkin uhalla kerron sen. Kauan, kauan sitten oli eräs rumpali, joka osallistui mm. varastettujen soittolaitteiden jälleenmarkkinointiin.

Kävipäs sitten niin, että tämän rumpalin hyvä kolleega otti yhteyttä tarinamme päähenkilöön. ”Olen kuullut, että sinulla on kontakteja varastettujen instrumenttien jälkimarkkinointiin.”

”Ei taatusti pidä paikkaansa”.

”No voi harmi. Viime yönä keikkabussistamme kähvellettiin aivan uudet tupla Ludwigit.”

”Ai. Ne oli sinun. Tulee takaisin.”


rummut (800 x 583)


 
Silakloora
 
 
SILAK LOORA suom. silakkalaatikko
 
Kotoseutuni perinteisistä ruoista, joka vieläkin pitää asemansa ruoan valmistuksessa, on yksinkertainen ja siksi myös hyvää. Kas tässä. Helppo versio:

¼ kg silakkaa
1-2 sipulia
1 kg perunoita
100-150 g pekonin siivuja
4 dl kermaa tai puolet maitoa
2 kananmunaa
kokonaisia valkopippureita tai sitruunapippuria
tillisilppua

Käytä valmiita suolasilakoita, tai osta tuoreita silakoita kokonaisina perattuina tai fileenä. Suolaa ne karkealla merisuolalla ja anna maustua tunti pari. Pyyhi ylimääräinen suola pois.

Pilko sipuli ja kuullota se paistinpannulla. Kuori perunat ja siivuta ne. Asettele uunivuokaan puolet perunoista pohjalle. Lisää kalat päälle tasaiseksi matoksi. Lisää sipulin palat ja pekonisuikaleet ja pippurit. Päällimmäiseksi loput perunan viipaleet. Sekoita kananmunat ja kerma tai kermamaito, ja kaada vuokaan. Kansi päälle ja uuniin 200 astetta noin tunti. Ennen tarjoilua tillisilppu päälle. Ei sen kummempaa. Itse maustan lautasella ohuen siivun etikkaa maun piristämiseksi.
 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 
 

s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Kommentit