Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto


POLIISIPÄÄLLIKÖN HUIKEA TARINA


Herrankukkaro on siitä mukava paikka, että luonnon kainalossa ihminen palaa usein juurilleen ja laskeutuu lapsuuden hyvän olon muistoihin. Jos saunassa riisutaan tittelit, niin tehdään myös rantalaavulla nuotion ääressä. Olen saanut nauttia mitä merkillisimpien ihmisten kanssa elävän tulen tuomasta yhteneväisyyden tunteesta. Se tapahtuu tarinoiden kautta. Nuotiopiirissämme on ollut ministereitä, presidenttejä, piispoja, kenraaleita, professoreja, julkkiksia ja muita suuria päälliköitä. Eniten tavallisia ihmisiä. Mutta illan hämärtyessä auringonlaskun kultauksella saarten syliin nuotioon tuijottaessaan kummasti kaikki tasoittuu. Tiedän, että elävä tuli ja elävä meri ovat kohteita, joita jaksaa katsoa ja vaan katsoa.

Tämä tarina on tapahtumasta, jolloin yksi vieraistamme oli sen aikainen Suomen Poliisiylijohtaja. Virassaan tuimia kavereita, kuten rooliin kuuluukin. Tämä päällikkö irtaantui roolistaan rantalaavullamme. Tarinoita tarinoiden perään. Nautin ja nauroin vaan ja unohdin. Yksi jäi mieleen.

Kertojamme toimi nuorena poliisina huumeryhmässä. He olivat seuranneet vuosikausia tunnetun rockmuusikon veljen touhuja. Mutta ovelasti hän aina luisti todisteista vapaaksi. Kunnes kerran, tarinan kertojamme mukaan hänellä olivat vahvat ja pitävät todisteet kaverin kolttosista. Vihdoinkin hän pääsi hakemaan kaveria kotoaan. Mustaan Maijaan ja tavaratilaan.

Matkalla kuulusteluun pidätetty kyseli pidättäjiltään lupaa käydä matkalla ruokakaupassa. ”Minkä vuoksi? ”kyseli poliisimme.

”No ajattelin vaan, että olisiko syytä ostaa mukaan hammasharja ja hammastahnaa, jospa kuulustelu venyy pitkäksi? ”

Tähän tarinankertojamme totesi: ”Kyllä kannattaa. Osta iso tuubi.”Poliisipäällikön taruba 22.4.16

Äideistä parhain…
Nyt Onnellisen miehen tarinat erikoistarjouksena äideille. Takuu: Kirjan saa palauttaa, jollei äitiä naurata.

Tilaa tästä.

Pähkinäsiikarulla 22.4.16
PÄHKINÄSIIKARULLA
1 – 2 puhdasta siika- tai kuhafilettä
Tilliä pilkottuna pieneksi
kermarahkaa
hienoa merisuolaa
ohut viiva hunajaa
aivan hitusen kanelijauhoa
pähkinärouhetta

Sekoita rahka, tilli, merisuola, kaneli ja hunajaviiva. Leikkaa filee ohuiksi siivuiksi ja lado ne muovikelmun päälle limittäin. Levitä rahkaseos tasaiseksi matoksi sen päälle. Rullaa muovikelmun avulla tiukaksi rullaksi ja jätä muovikelmu päällimmäiseksi rullan ympäri. Laita rulla pakastimeen puoleksi tunniksi. Murskaa pähkinöitä rouheeksi ja levitä ne laakeaan astiaan. Ota kalarulla pakastimesta, poista muovikelmu ja rullaa pähkinärouhe sen pintaan. Siivuta kalarulla 1 cm paksuisiksi paloiksi kuin kääretorttu konsanaan.

On mukavan makuista välipalana ruisleivän kanssa, alkuruokana sellaisenaan, tai pääruokana keitinperunoiden kanssa. Jos teet useamman rullan, voit jättää osan pakkaseen ja ottaa sieltä yksikseen, sulattaa ja pähkinöidä ennen käyttöön ottoa.

Mikäli olet allerginen pähkinöille tai et pidä sen mausta, murskaa manteleita sijalle. Hyvä makuyhdistelmä sekin.
Resepti tulostettavassa muodossa.


s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Kommentit