Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto


RAHANLAINAAJA


En tiedä, miten on laita nykyään, mutta ennen pikavippien aikakautta muusikkojen parissa oli rahan lainaamiseen erikoistuneita persoonia. Mikään ei ole siis muuttunut. Tämän tarinan henkilöiden nimet olen muuttanut, kun en ole ihan varma heidän huumorintajustaan. En todellakaan halua loukata ketään. En ainakaan kollegojani. Sen tiedän, että tämä tarina on totta, koska kaikki ne muusikot, jotka tämän minulle ovat kertoneet, ovat vielä elossa.

Eräs nimeltä mainitsematon rock laulaja, joka osallistui mm. Euroviisuihin, on tarinamme päähenkilö. Rahavarannot olivat aika ajoin minimaaliset, kuten soittajilla yleensäkin. Ainakin takavuosina. Uskon, että mikään ei ole muuttunut. Soittajat ovat tälläkin lailla inhimillisiä olentoja.

Kyseinen trubaduuri oli kuullut, että eräs sen ajan kuuluisimpia rockrumpaleita lainasi rahaa. Edullisella korolla. Korko oli vain 10%. Huom! Kuukaudessa. Tulihan siitä vuotuista korkoa reilusti. Mutta eihän rahan lainaaja niin kauaksi katso ja laske.

Trubaduuri matkusti rumpalin luo ja esitti laina-anomuksen. En tiedä taustaa. Oliko entiset jäänyt hoitamatta tai miten. Rahanlainaajan kommentti oli realistinen: ”Minä en lainaa. Mutta jos rahaa haluat, paa huppu päähän ja mee hakemaan pankista.”Rahanlainaaja 29.4.16

 
Perjantain menovinkki:
 
Kesä alkaa ja tänään juhlitaan Vaakahuoneen Paviljongin avajaisia! Muista myös Vaakahuoneen Vappubrunssi 1.5. klo. 11 – 16. Lue lisää tästä.

 

 
Tyrnilikööri 29.4.16
 
 
TYRNILIKÖÖRI
 
2, 5 dl viljaviinaa, Kossua, Vaakunaa yms. Konjakki ja rommikin käy.
2 dl tyrnimehua

0,5-1 dl hunajaa makeuden himon mukaan.


Säilytetään huoneen lämmössä muutama kuukausi. Mieluiten monta. Ennen vanhaan ikkunalla. Nykyään taitaa olla riskaabelia naapurikateuden vuoksi.

Ennen vanhaan paloviinaa maustettiin paremman maun aikaansaamiseksi. Viinassa esimerkiksi marjat säilyttävät luontaisen arominsa, makunsa ja värinsä. Tätä itse tehtyä troppia käytettiin erilaisten tautien vastaan panemiseen. Tyrni on C- vitamiinipommi. Yhdessä tyrnimarjassa on C –vitamiinia saman verran kuin appelsiinissä. Ja paljon muuta hyvää.

Erinomainen vaikutus tällaisilla likööreillä on myös mielialaan. Se aikaansaa useasti höveliään mielen. Kunhan määrät pysyvät tohtorin ohjeen mukaan. Vain muutama fingerporillinen kerrallaan. Kokeile ensin, sillä tuote toimii erilailla eri ihmisten sisuskunnassa. Ole kuitenkin varovainen, ettei puoliso pillastu. Mieluiten kokeet tehdään yhdessä.

Voidaan käyttää esim. kastikkeissa, hilloissa ja erityisesti jälkiruoissa. Hymyn kera.

 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 
 

s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas

Kommentit