Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto


APRILLIA 


Aprillipäivä on mielestäni makkaran jälkeen maailman paras keksintö. Suurella uteliaisuudella seuraan lähipiirini, ystävieni ja myös median kekseliäisyyttä. 1.4 aprillinpäivänä minua huvitti suunnattomasti rakkaan päivää vaille 8-vuotiaan tyttärentyttäreni reaktio hänen vanhempiensa aprillipilaan.

Hänelle kerrottiin aamulla ensimmäiseksi: ”Voi hyvänen aika! Oletko kuullut, että Oskari-Pappa on tilannut itselleen paikan ensimmäiselle Marsin yleisölennolle?”

Arvannette, että olin onnellinen tytön spontaanista kommentista: ”Eikä. Mä en halua. Arvatkaa kuinka vanha minä olen, kun Oskari-Pappa joskus tulee takaisin sieltä Marsista maan päälle?”

Seuraavana päivänä tyttärentyttäreni täytti 8 vuotta. Lauloimme hänelle vaimoni kanssa aamulla puhelimessa ”Paljon onnea vaan” toivotuksen. Samalla kerroin hänelle helpottavan viestin: Ei Oskari-Pappa lähdekään pitkälle Marsin matkalle. Korkeintaan käväisen joskus kuussa.

”Pyh! Lupaat vaan.”


Aprillia 8.4.16


 
Pappilan hätävara 8.4.16
 
 
PAPPILAN HÄTÄVARA
 
Tässä legendaarinen resepti , joka on erinomainen esimerkki ruoantähteiden uusiokäytöstä. Taas äärettömän yksinkertaista. Yllätys yllätys: Tenavatkin tykkää.

0,5 l kermaa
2 dl hilloa
pikkuleivän tai pullan yms. tähteitä
Ei muuta

Vatkaa kerma kermavaahdoksi. Aseta esimerkiksi jälkiruoka- tai annoskulhoihin kerroksittain kermavaahto, pulla- tai pikkuleipäkuutiot ja hillo. Nauti sellaisenaan.

 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 
 

s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Kommentit