Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

VENELIFTARIT 

Elettiin 70-lukua.  Pari kaveriani, SJÖBERGIN EIKKA Uudestakaupungista ja legendaarinen URPOSEN HESSU olivat tulossa pienellä perämoottoriveneelläni kesäpaikastamme Iniöstä Naantaliin. Ennen Merimaskun salmea reitti kiertää pienen niemen. Kaveruksilla oli meneillään niin kiinteä keskustelu, että epähuomiossa tuo pieni niemi jäi kiertämättä. Vene tupsahti kevyesti pitkälle rantahietikkoon metsän reunaan pysähtyen, kuivalle maalle. Mitään vahinkoa ei kuitenkaan tullut. Kone sammutettiin ja ryhdyttiin nauttimaan jäljellä olevia eväitä. Aurinko paistoi ja lämmintä oli. Eikä kiirettä.

Paikalle tupsahti hetken kuluttua kaksi mökkiläisrouvaa. ”Anteeksi herrat! Oletteko ehkä menossa Naantaliin? Pääsisimmekö kyytiinne? Meidän mökkiveneestä on bensiini loppu.” ”Naantaliin tässä ollaan menossa. Kyytiin vaan, tilaa on juuri sopivasti. Pysähdyimme tähän vain toviksi nauttimaan eväitämme. Maistuisiko rouvillekin?” kysyimme kohteliaasti. Rouvat istuivat veneeseen.

”Olipahan iloisia rouvia. Jatkoimme Naantalissa illanviettoa. Mukavaa oli”, totesi Eikka, joka omasi leppymättömän velikultamielen.


veneliftarit 9 (800 x 480)

 
 
punajuuri jauheliha 9 (800 x 626)
 

PUNAJUURI-JAUHELIHAKASTIKE

Tämä ruoka on yhdistelmä koululaisten ja minun lempiruokiani. Jauhelihakastike on tenavien mieleen ja minä olen hulluna punajuuriin.  Olen aina ollut. Koko pitkä ikäni. Ehkäpä siinä ylimenoiän salaisuus. On terveellistä tai ei, hyvää tämä ainakin on. Jos uskot, älä turhaan kokeile. Jollet usko, kokeile, niin tiedät, olinko taas väärässä tai sitten ei.

250 g jauhelihaa
2 etikkapunajuurta
2 etikkasuolakurkkua
2 sipulia
rypsiöljyä
2.5 dl vettä
pikkupurkki smetanaa
1 tl merisuolaa
hitusen valkopippuria
jos löydät persiljaa tai tilliä, hyvä on.

Ruskista hienonnettua sipulia pannulla. Lisää jauheliha ja kääntele sitä niin, että ruskistuu joka puolelta. Sekoita joukkoon raastettu tai pieneksi pilkottu punajuuri ja suolakurkku, mausteet, smetana ja lopuksi vesi. Hämmennä kunnolla. Anna muhia  5-6 minuuttia. Keitettyjen kuoriperunoiden tai höyrytettyjen vihannesten kera.
 
 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 
 

s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Palautteet: oskari@herrankukkaro.fi

Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Kommentit