Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto


PARTAINEN TÄTI

Tämän vuoden euroviisujen tuoksinassa koeteltiin monen ihmisen avarakatseisuutta. Tästä kehityksestä keskustellessamme kerroin omana mielipiteenäni: ”En ole puolesta enkä vastaan, pikemminkin päinvastoin.”

Mutta jouduinhan tosi kiperään paikkaan, kun Itävallan edustajan esiintyessä lähipiiriini kuuluva 4-vuotias tyttö kysyi minulta silmät ympyrskäisenä: ”Oskari-pappa. Miksi tolla tätillä on parta?” Koetin selvittää kullannupulle niin ymmärrettävästi kuin suinkin osasin: ”Katsos tämä täti, tai oikeastaan setä, on fyysisesti setä, mutta henkisesti hän tuntee olevansa täti. Tällaista tätiä, joka ei ole setä eikä oikeastaan tätikään, sanotaan transvestiitiksi.” Näin, ettei selvitykseni mennyt oikein hyvin perille. Avasin läppärini ja googlasin. Luin sieltä tekstiä, joka on varmasti faktaa:

”Sisäinen tarve eläytyä vastakkaisen sukupuolen rooliin mm. pukeutumalla ja meikkaamalla tälle sukupuolelle tunnusomaisesti ja muuttamalla elekieltä sen mukaiseksi. Vastakkaisen sukupuolen vaatteisiin pukeutumisesta ja seksuaalisen mielihyvän saamisesta kutsutaan transvestiseksi fetisimiksi.” Tyttö kuunteli pää vinossa ja oli hetken hiljaa. Lausui sitten iloisesti: ”Niin mä vähä ajattelinki” ja lähti leikkimään.


partainen täti 16 (800 x 1117)

 
 
 
JUHLAPÄIVÄNI
 
Minulla on ensi viikolla juhlapäivä. Täytän 71 vuotta. Tällä viikolla täytin 112 kg.  Eli se on yhtä juhlaa. Vanhuuden höperänä hinnoittelin ONNELLISEN MIEHEN TARINOITA osan 1 alkuperäishinnan 25:-  sijaan vain 15:-  joka sisältää vielä lähetyskulut. Tilaa äkkiä, ennen kuin huomaan höperyyteni ja peruutan tarjoukseni.  Klikkaa www.oskarionnellinen.fi Ainutlaatuinen takuu: Jollei naurata, saat palauttaa kirjan ( rahoista en lupaa mitään).
 

KEITETYT LIHAPULLAT

keitetyt lihapullat 16 (800 x 490)
 
 400 g jauhelihaa
0,5 dl korppujauhoja
1 dl kermaa
1 dl vettä
1 muna
1 sipuli
2 tl sinappia
2 etikkakurkkua
0,5 tl valkopippuria
Merisuolaa
Keittämiseen 0,5 l lihalientä

Kastikkeeseen:
3 rkl vehnäjauhoja
2 rkl tomaattisosetta tai ketsuppia
2 etikkakurkkua

Sekoita vesi ja kerma. Turvota korppujauhot nesteessä. Lisää muut taikinan aineet ja vaivaa tasaiseksi massaksi.

Pyöritä pieniä pylleröitä ja keitä ne useammassa erässä lihalimessä kypsäksi  5-10 minuuttia. Siivilöi keitinliemi  ja tee vehnäjauhoista ja vedestä liru. Suurusta keitinliemi sillä ja lisää ketsuppi ja etikkakurkku. Siinä kastike pyöryköille. Sopii keitinperunoiden kanssa kuin nenä nenää vasten. Takaan, että penskat syö ainakin yhdeksän!

 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 
 

s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Palautteet: oskari@herrankukkaro.fi

Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Kommentit