Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tietoRAHAJEMMA


60-luvun lopussa kävimme yhdessä keikalla Kokkolassa legendaarisen tamperelaisen, TAPPI SUOJASEN, kanssa. Tappi lauloi kitaransa säestyksellä muun muassa tangon nimeltään RAUTALANKATANGO.

Yövyimme paikallisessa hotellissa. Ani varhain aamulla olimme kiiruhtamassa lentokentälle. Tappi ei löytänyt jemmaamiaan keikkarahoja. Herätettiin siivooja, ei löytynyt. Herätettiin hotellin johtaja kotoaan. Ei auttanut. Oli pakko lähteä koneelle. Tappi laittoi kengät jalkaansa ja parkaisi: ”Kuka hemmetti on laittanut kengänpohjalliseni alle jotain? En saa toista kenkää jalkaani.” Siellähän ne rahat olivat. Hyvässä jemmassa.

70-luvun alussa kävin isossa maailmassa, oikein Lontoossa. Yövyin keskustan Mayfair–hotellissa. Olin kuullut, että jopa hotellihuoneistakin varastetaan rahaa. Kadullekaan ei kannattanut ottaa rahaa kuin ihan vähän. Minä ratkaisin ongelman piilottamalla ylimääräiset rahani tehokkaasti jemma-nimiseen paikkaan. Kun olimme lähdössä kotiin, en löytänyt rahoja. Enkä muistanut sitten millään, mihin jemmasin. Oli kiire jo lentokentälle. Kaverini avasi käytävän oven. Kun ikkunakin oli auki, syntyi ristiveto ja ovi paukahti voimalla tärähtäen takaisin kiinni. Samassa rahani tippuivat taulun takaa lattialle.

Kerroin tämän tarinan eilen Pakille. Paki kertoi seuraavaa: ”Melkein samanlainen juttu sattui minulle, kun olimme töissä vuonna 1980 Tallinnan olympialaisissa. Piilotin rahani silloin Viru-hotellissa huoneeseeni. Rahoja ei löytynyt koskaan ja epäilen, että ne ovat siellä vieläkin.”OSKARIN PÄIVÄN KUNNIAKSI!

Lukijoitteni pyynnöstä ja Oskarin päivän kunniaksi järjestän ryhmille, mutta myös yksittäisille perjantaireseptiläisille Herrankukkarossa oikean aidon joulusavusaunan maailman suurimmassa saunassa, maasavusaunassa, kaislikkokylpylän kera 1.12.13 Lisää tietoja ja ilmoittautuminen TÄSTÄ.
Huom! yhteiskuljetukset Helsingistä ja Turusta.


HUNAJA-PORKKANAKALA 
½ kg silakkafileitä tai mitä tahansa pieniä ruodottomia kaloja tai ison kalan ruodottomia ja nahattomia fileitä
2 ½ dl porkkanaraastetta
1 iso hienonnettu sipuli
2 dl smetanaa
2 rkl hunajaa
5 rkl hienonnettua tilliä (tai viinimarjanpensaan lehtiä)
1 tl hienoa merisuolaa

Ladotaan fileet nahka alaspäin voideltuun uunivuokaan. Ripotellaan päälle porkkanaraaste, sipuli, hunaja ja suola. Jos Sinulla on silakkaa tai muun pienkalan fileitä, voit taittaa ne tässä vaiheessa kalan muotoon. Sekoita tillisilppu smetanaan ja kaada kalojen päälle. Laita uuniin 180 asteeseen ja ota pois, kun pinta on kauniin ruskea. Kun vaimo ei ole lukemassa, kerron, että hätäiset voivat valmistaa tämän mikrossa. Täydellä teholla 650W ja kuusi minuuttia.

Vinkki: Smetanan tilalla voit käyttää myös kevytkermaa tai kermaa, mutta…

Vinkki 2: Ota talteen syksyisin viinimarjapensaan lehdet ja myös nokkosen lehdet, ennen kuin ne putoavat. Pese ja kuivaa ne sanomalehden päällä. Pilko ne pieniksi ja pakasta pieniin pusseihin. Siinä sinulla on eksoottiset mausteet ruokiisi.

Resepti tulostettavassa muodossa.

  Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen
 
 Palautteet: oskari@herrankukkaro.fi

Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Kommentit