Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tietoPIIRIVARTIJOIDEN KAAPPAUS


Tapahtui niinä aikoina, kun Neuvostoliitto oli vallassa Virossa. Kävin jo silloin usein omalla veneelläni tervehtimässä sukulaiskansaa Viron upeassa saaristossa, maan länsiosassa. Tuolloin veneilijän oli äärimmäisen tärkeää muistaa ilmoittautua ”Piirivalvelle” eli rajavartioviranomaisille. Suomenlahden ylityksen jälkeen poikettiin LEHMAAN asemalla, joka sijaitsi HIIDENMAAN pohjoisessa kärjessä. Siellä hoidettiin ”pumakat” kuntoon leimoineen päivineen.

Erään kerran olimme matkalla kaverini TULOSEN PAKIN kanssa. Ilmoittauduimme Lehmaan asemalla ja jatkoimme matkaa Viron mantereelle HAAPSALUN kauniiseen kaupunkiin. Myös Haapsalussa oli piirivalvojien asema, jonne normaalisti ilmoittauduttiin takaisin Suomeen lähdettäessä. Ja sehän meiltä unohtui kotimatkan alkaessa. Olimme jo menossa Hiidenmaan ohi Suomenlahdella, joskin vielä Neuvosto-Eestin vesialueella. Havaitsimme horisontissa pienen pisteen, joka lähestyi meitä kovaa vauhtia: piirivalve kumiveneellä. Lähtömme Haapsalusta ilman asianmukaista ilmoittautumista oli informoitu Lehmaan asemalle. Eihän siinä muuta kuin täyskäännös ja Hiidenmaan rantaan valvonta-asemalle.

Torujen jälkeen piirivartija kertoi tarkistussoiton Tallinnaan kestävän jonkin aikaa: sieltä selviäisi rikoksemme laatu ja seuraukset. Hän ehdotti odottamista lähellä rantaa olevassa pienessä ravintolassa. Oli iltapäivä ja sopivasti nälkä. Illan suussa piirivartija tuli ilmoittamaan, että yhteyttä Tallinnaan ei ollut saatu, ja meidän olisi jäätävä yöksi laituriin. Kun eväitä ei ollut, ruokailu ja juomailu toteutettiin samaisessa pienessä ravintolassa.
Aamiaisella jatkettiin seuraavana päivänä, ja meille luvattiin asian hoituvan lounaan jälkeen.

Lounastettuamme saimme jatkaa matkaa hymynsekaisten moitteiden jälkeen ilman sen suurempia seuraamuksia. Ystävällinen piirivartija saapui vielä irrottamaan veneemme köydet. Hymyssä suin hän toimitti sataman pienen ravintolan pitäjältä, vaimoltaan, erikoiskiitokset. Vierailuvuorokautemme oli kuulemma ollut liikevaihdollisesti kesän parhaimpia ja vaimo olikin tästä hyvästä erittäin tyytyväinen. Katselimme Pakin kanssa toisiamme ja purskahdimme nauruun: tajusimme pidätyksemme selvittelyn poikkeuksellisen pitkän viiveen.
ERILAINEN JOULULAHJA

Lue ja tilaa tästä:www.oskarionnellinen.fi
Postilakon uhan vuoksi tilaa heti, saat vielä jouluksi.


SIPULIPIHVI


Olen jo monta vuotta ajatellut, että muutan Aurajokirannan suviravintolamme Vaakahuoneen paviljongin menun ihan uuteen uskoon. Tai oikeammin sanottuna vanhaan uskoon. Alan kyllästyä nykykeittiön nipotteluun ja hienosteluun. Maut vain menevät sekaisin. Uudistus on vaan jäänyt ja jäänyt. Nyt ryhdistäydyn. Laitan listalle kappelivoileivän, oopperavoileivän, metsästäjän voileivän, wienerleikkeen, Oskarinleikkeen, sipulipihvin ja niin edelleen…

Sipulipihvi

Naudan ulkofileetä
Sipulia
Voita
Valkopippuria
Hunajaa
Suolaa

Pihvi nuijitaan ohueksi laataksi ja paistetaan voissa molemmin puolin kypsäksi. Lisätään suola, valkopippuri ja hunaja ennen kypsymistä. Paistetaan runsaasti sipulia voissa. Paistettu sipuli nostetaan pihvin päälle.

Nautitaan paistettujen perunoiden kera.

Resepti tulostettavassa muodossa.

  
Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen
 
 Palautteet: oskari@herrankukkaro.fi

Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Kommentit