Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto


OIKEA TERÄSVAARI


Ensimmäinen orkesteri, jossa musisoin, oli taivassalolainen MAUNO JUHANI KUUSISTON orkesteri. Elettiin vuotta 1965. Maunon isoisä oli oikea tervaskanto. 99 ikävuodesta huolimatta hän ei käyttänyt eikä tarvinnut silmälaseja. Potkaisipa sitten varpaansa kiveen. Varvas alkoi tulehtua ja hän sai apteekista antibioottia. Purkkia tutkiessaan vaari totesi: ”Pirun piänt präntti. Mite vanhemma ihmise lainka pysty tämmöst lukema?”

Hieno turkulaisrouva ryhtyi torilla arvostelemaan rymättyläläisen kalanmyyjän tarjolla olevia silakoita. ”Voi kauhhia, ku silakal on punase silmä. Se o varma tosi vanha.” ”Voi arvon frouva. Ei se ol vanha. Se o eile kalastettu ja se matkannu tän Turkku tualt Airismaa saarest. Kyl siin silakankin silmä punaseks tuleva ko on koko yän valvonu.”
Ja sen kunniaksi hyvä, yksinkertainen silakkaresepti ´hättäsil´.

KURKKUSILAKKA

Silakkafileitä
Tilliä ja suolaa
Maustekurkun lientä

Voitele vuoka ja lado silakat matoksi. Ripottele hiukan suolaa ja paljon tillisilppua päälle. Lopuksi kaada purkista maustekurkkulientä niin, että peittyy. 180 astetta 20-30 minuuttia. Hätäisille ohjeeksi, että mikrossa kypsyy sama juttu nopeasti. On hyvää kuumana ja kylmänä.

 Resepti tulostettavassa muodossa.
Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen
 
Palautteet: oskari@herrankukkaro.fi

Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Kommentit