Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto


HUUMORILLA ETEENPÄIN


”Oskari! Olet tappanut Aaronin! Etkö antanut tarpeeksi ruokaa? ” Ihmiset Naantalin rannassa höristelivät korviaan. Muumipappa Dennis Livson kommentoi persoonalliseen tapaansa pilke silmäkulmassa tapahtunutta. Hankimme taannoin kolme poroa Lapista. Ne viettivät keskikesän Muumimaailman Väskin saaressa. Koko muun vuoden ne rouskuttivat saaristojäkälää Herrankukkarossa, Rymättylän Airismaalla, jonne olimme rakentaneet tilavan aitauksen. Suomen eteläisimmille poroille. Pieni suloinen poronvasa sai nimensä ANNA HANSKIN tyttären mukaan. Ukkoporon Dennis nimikoi isänsä ARONIN mukaan. Eläinlääkäri kävi tarkistamassa Aronia ja totesi sen kuolleen suolistosolmuun. Mutta eihän sitä Naantalin rannan ihmiset tienneet. Kuulivat vain Denniksen ripityksen minulle. Huh huh. Maine vain kasvoi.

Hauska tapahtuma vielä Denniksen isästä, ystävästäni ja suuresti kunnioittamastani helsinkiläisestä kiinteistöneuvos ARON LIVSONISTA. Hän täyttää pian 97 vuotta. Täydessä vauhdissa. Todellinen ikiliikkuja. Aina pilke silmäkulmassa kuin pikku pojalla. Aron oli vieraanani Aurajokirannassa Vaakahuoneen Paviljongillamme. WC-tarpeen yllättäessä Aron kirpaisi – kurillaan - suoraan NAISTEN vessaan. Palatessaan takaisin muiden asiakkaiden joukkoon hän huikkasi, että kaikki varmasti kuulivat: ”Hei kassatyttö! NAISTEN VESSASTA on paperi loppu. ”Ja iski tytölle silmää. Nauru pidentää ikää ja huumori hyvinvointia.


YKSINKERTAISEN HYVÄ VOILEIPÄ
Savusilakoita, ruohosipulia, tilliä, voita
Perkaa savusilakoita. Kaikki pois. Myös nahat. Ota vain kalan liha talteen. Pilko se pieneksi. Käristä hetken voissa. Sekoita niinikään pieneksi silputtu ruohosipuli ja runsaasti tilliä. Sivele ruisleivän päälle. Paistettu kananmuna päällimmäiseksi. Totea taas, että yksinkertainen on hyvää. Se siitä taas.

 Resepti tulostettavassa muodossa.
Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen
 
Palautteet: oskari@herrankukkaro.fi

Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Kommentit