Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

 

LAIVASTOVIERAILU RUOTSIIN

 
Istuimme viime viikolla Aurajokirannassa Vaakahuoneella vaimoni Marjan kanssa kuuntelemassa Bohemio Cuba Social Club orkesteria. Ravintolassa on tänä kesänä musiikkiteemana latino. Kun kaikki pääsevät ilmaiseksi kuulolle, rohkenimme mekin paikalle. Jos olisimme olleet tamperelaisia, olisimme päässeet puoleen hintaan. Seuraamme liittyi höyrylaivamme kansi/huoltomies Pauli. Hauskanen mies, johon tutustuimme noin 40 vuotta sitten Hangon regatassa. Poika keräsi tyhjiä pulloja 4-vuotiaasta lähtien. 6-vuotiaana hänellä oli jo 4 apupoikaa, joiden toimia hän koordinoi. Nauroimme vanhoille jutuillemme. Pauli kertoi mm. varusmiespalvelustaan miinalaiva Keihässalmella 80-luvun alussa.

Suomen laivasto oli menossa laivastovierailulle Ruotsiin. Ahvenanmerellä yllätti raivoisa myrsky. Muut aluksen kääntyivät Ahvenanmaalle takaisin. Keihässalmi jatkoi matkaa. Eikä aikaakaan, kun miehistö alkoi ”puhallella pitovellejä pihalle” merisairauden koettelemuksena. Pauli oli vapaavuorossa nukkumassa. Hänet tultiin herättämään. Äkkiä konehuoneeseen, siellä olivat kaikki kipeinä ja olivat siirtyneet kannelle reelingin yli oksentamaan. Pauli hilppasi konehuoneeseen ja sovitun käytännön mukaisesti huusi komentosillalle puheputkeen: ”Matruusi Nummenpää ilmoittautuu palvelukseen koneessa. Olen täällä yksin. Muut ovat kannella”. Aluksen päällikkö, komentaja Sinivaara huusi putkeen takasin: ”Ei se mitään matruusi Nummenpää. Minäkin olen täällä komentosillalla yksin. Muut ovat oksentamassa”. Perille Ruotsiin olivat kuitenkin päässeet. Komentajan ja matruusin toimesta. Iso sotalaiva.





 

TUIMAT TOMAATIT




Olen oppinut talvikodissamme Sri Lankassa, että piparjuuri on mainio ja monikäyttöinen maustelisuke.

Muutama iso tomaatti.
Raastettua piparjuurta.
Aurajuustoa (tai muuta sinihomejuustoa).

Puolita tomaatit vaakasuorassa. Levitä piparjuurimassa keskelle puoliskoita. Lisää paksu siivu Aurajuustoa
päällimmäiseksi.

Lämmitä uuni 250 asteeseen.
Anna olla vain hetken, niin että juusto ei pala. Ota pois ja nauti kuumana.

Resepti tulostettavassa muodossa.


 



Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen
 
 Palautteet: oskari@herrankukkaro.fi

Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Kommentit