Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Soittajien käsittämätöntä huumoria - Tyrnivoi

SOITTAJIEN KÄSITTÄMÄTÖNTÄ HUUMORIA

Orkesterini legendaarinen pillinsoittaja ja hauska puhuja Purtsi (Risto Purhonen) soitti aikanaan Pertti Metsärinteen orkesterissa. Ihmisillä meni aina nimemme sekaisin. Hauskin sovellus oli Pertti-Oskari Metsäkangas.

Pertin legendaarisessa orkesterissa soitti bassoa Posion Heimo. Mahdoton kommenttien laukoja:

Erään kerran hieno herra tuli pyytämään jenkkaa.
Heimo kuuli sen ja välittömästi tuli Heimolta vastaus: "Palaa lähtöruutuun."

Toisella kerralla, kun orkesteri soitti hieman lujaa, vanhempi herra tanssi ohi ja huusi: ”On kovalla!”
Heimon vastaus: ”Osta luumuja.”

Heimo oli urkukoulun opettaja. Erään tytön äiti toi lastaan musiikkikouluun ja kysyi, mitä pitäisi olla, jotta tytär pääsisi urkutunneille.
Heimon vastaus: ”Kädet olisi suotavat.”

POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA

Istuin 4-vuotiaan Emilia -tyttäreni kanssa saunassa, kun hän innostui selittämään jotakin asiaa ja nauroi lopuksi.
Tämän jälkeen hän tokaisi: "Nyt pitää isi nauraa, tämä on sitä huumorintarua."
-Tommi

  

TYRNIVOI

Vanhana soittajana minulla on halukkuutta välillä maustaa ruokaa hieman toisenlaisesti. Erityisesti haluan nauttia luonnon maun antamista lisukkeista.

Jo noin 40 vuotta sitten sekoittelin Herrankukkaron keittiössä pehmeään voihin noin neljänneksen kevytlevitettä saadakseni sen notkeaksi. Lisäsin sitten tyrnimassaa joukkoon. Runttasin kokonaiset tyrnit muuskaksi. Kaupoista saa usein pakasteesta tyrnimarjoja. Puoleen kiloon noin 2-3 rkl. Maun mukaan kullekin. Ja sitten sekoittamaan kaikki yhdeksi tuotteeksi. Näin syntyi legendaarinen tyrnivoi.

Olemme tarjonneet sitä Herrankukkaron vieraille ja myös höyrylaiva s/s Ukkopekan matkustajille. Näiden vuosien aikana sadoille tuhansille ihmisille. Ja lisäksi joka ikisellä messulla osastoillamme (muun muassa ensimmäisistä Matkamessuista lähtien noin 40 vuotta sitten). On aivan normaalia, että messuvieraita tulee osastollemme juuri sen vuoksi. Tarjoamme sitä itse leipomamme saaristoleivän päällä. Maku on hieno yhdistelmä. Saaristoleipä siinä olevan siirapin vuoksi hieman makeaa ja tyrnivoi taasen hapanta. Sweet and sour. Onko se hyvää. Päätellen pitkistä jonoista messuilla arvelen, että ihmiset tykkää.
Jos Sinun on vaikea saada tyrnimarjoja, voit korvata ne puolukkasurvoksella, Ilman sokeria.
Vinkki:
Seuraavilla Matka- ja Kongressimessuilla sitä on jälleen tarjolla. Meidän osastollamme. Ehkä lapseni tarjoavat sitä vielä seuraavat 40 vuotta, Ehkä. Ehkä uskottelen vain sitä itselleni. Nyt kannattaa mennä messuille osastollemme
(osasto 6 r 31). Vielä sieltä saa saaristoleipää ja tyrnivoita.

Kun kerroin töissä jakavani tämän reseptin lukijoilleni, joku totesi, että kannattaako paljastaa salaisuuteni. Kannattaa. Koska olen sillä lailla omahyväinen, että nautin siitä, jos joku muukin saa hyvän mielen.
Vaikka vain tällaisesti pienestä asiasta. Kuten tyrnivoi.


VIETÄ VUODEN VAIHDE SAARISTON RAUHASSA

Tervetuloa majoittumaan Herrankukkaroon 25.12.2025–4.1.2026!
Koe toisenlainen joululoma tunnelmallisissa majoituksissa, nauttien aamiaisesta ja rentoutuen aidossa savusaunassa – kaikki sisältyy majoitukseen.

Päivisin voit ulkoilla, onkia, pyöräillä tai heittää frisbeetä – välineet lainaan veloituksetta. Illalla savusauna ja lämpöaltaat kutsuvat rentoutumaan.

Uudenvuodenaattona 31.12. juhlistamme vuotta savusaunan löylyissä ja lämpimissä altaissa. Tarjolla myös juhlaillallinen (29 €/hlö) ja perinteinen tinanvalanta pilke silmäkulmassa.

Varaa majoituksesi täältä!

Kommentit