Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Toisenlaisia polliiseja - Oopperakellarin silakat

TOISENLAISIA POLLIISEJA

Vielä erikoinen juttu Höyrylaiva Ukkopekan toimiessa Tallinnassa 80-luvulla, sen aikaisessa Neuvostotasavaltojen Liiton alueella:

Laivamme kun oli virallisesti Piritan Olympiasatamassa kansainvälistä aluetta, vaikka se toimi rapu- ja olutravintolana, viranomaiset ”ihan vain leikillään” pitivät 24/7 erikoispoliisia laivan kapteenin salongissa. He olivat Omoh- poliiseja, rikospoliiseja. Esim. väkijoukkojentaltuttamiseen koulutettuja. He poistuivat ainoastaan silloin, kun Lennart Meri ystävineen piti laivallamme itsenäisyyteen tähtääviä salaisia kokouksia. Tämä oli mahdollista silloin elämän eliksiirin ansiosta. Näistä poliiseista löytyi inhimillinenkin piirre: ¾ litran vodkapullon (Viru Valge) hän vietti rauhanomaista oloaan rannan pusikossa aikamoisen tovin kerrallaan. Sen ajaksi nostin kulkusillan ylös, jotta vieraat eivät päässeet laivaan. Siitä Lennart oli kovin mielissään.

Mutta hieman erikoista tässä tarinassa on se, että Neuvostoliiton valtio kielsi näiden OMOH poliisien nimen katsomisen peilistä.

Miksiköhän?

POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA

Teimme suursiivousta pihamökkiimme, mukana myös Nico (5v.).
Hän meni mökkiin ja tuli miltei saman tien ulos kasvot innosta hehkuen. Hän kantoi käsissään hiomalaikkoja ja kuulutti tohkeissaan: ”Kato äiti, mä löysin papan vanhoja cd-levyjä!”.
-Mira

OOPPERAKELLARIN SILAKAT

Maailman parhaat silakat
Yksi maailmankuuluista ruoka-annoksista. Sainpahan aikanaan aidon tiedon niiden valmistustavasta. Höyrylaiva s/s Ukkopekan kokkimme saapui meille suoraan työharjoittelustaan, Tukholman Oopperakellarista. Siellä valmistettiin yleisen mielipiteen mukaan maailman parhaita silakoita.

Otin omaan onkeeni reseptin, jonka nyt myös jaan teille.Huom! saa jakaa edelleen.

Annos 4 nauttijalle:

½ kg tuoreita silakkafileitä
2 dl kuohukermaa
3 kpl kananmunan keltuaista
2 rkl sinappia (mielellään Dijon tai Aura)
hieman mustapippuria rouhittuna
½ tl suolaa
Leivitykseen 1.5 dl ruisjauhoja ja ½ tl hienoa merisuolaa.
Paistamiseen 3 rkl voita ja 2 rkl rypsiöljy

Sekoita kerma, munan keltuaiset, sinappi, mustapippuri ja suola.
Sekoita puhtaat silakkafileet kermaseoksen joukkoon.
Laita seos jääkaappiin, minimi 1 tunti / maksimi yön yli. Sekoita hieman välillä.
Sekoita ruisjauho ja suola laakealla astialla. Valuta fileet ja käännä takaisin kalan muotoon. Kääntele jauhoseoksessa.
Kuumenna iso nokare voita ja öljyä paistinpannulla. Kun voi ruskistuu laita silakat pannulla. Lempeällä lämmöllä paista 3-4 minuuttia per sivu.Älä paista liikaa. Katso, että on kaunis väri pinnassa.

Voit tarjota perunamuusin kera sekä lisäksi pikantilla lisukkeella:
Paista keitettyjä punajuurilohkoja rypsiöljyssä (se on paistamiseen soveliain), johon on lisätty hieman hunajaa ja valkoviinietikkaa. 3-4 minuuttia.

Kommentit