Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Arja Korisevan vetovoima - Anjovissilakat

ARJA KORISEVAN VETOVOIMA

Toimin Radio Auran Aalloilla musiikkitoimittajana muiden töitteni lomassa.
Minulla oli uskomaton mahdollisuus haastatella sen ajan musiikin legendoja.
Vuosien aikoina jopa satoja. Ovathan osa niistä nauhoista vielä tallellakin.
Jossain vintillämme. Mukana olivat isä ja tytär Malmstenit, Veikko Tuomi, Pentti Viherluoto, Lasse Liemola ja niin edelleen. Pääsinpä kuuntelemaan Martti Ahtisaaren ja Elisabet Rehninkin lempimusiikkia. Myös ensi kerran radiohaastattelun antoivat tangomarkkinoiden semifinalistit Jari Sillanpää ja Arja Koriseva.

Sattuipa niin, että Hymy-lehden kannessa oli isolla teksti: Arja Koriseva seurustelee turkulaisen ukkomiehen kanssa. Tyttäreni oli äitinsä kanssa kaupassa ja näki lehtitelineessä lööpin. “Ei suinkaan vaan meiän isi?” totesi tyttö uhmakkaana. Älä unta nää, totesi vaimoni.

Kului aikaa tovin. Arja oli Raisiossa semifinaalissa, jossa olin tuomarina. Sain hänet haastateltavakseni Auran Aalloille. Istuimme studiossa haastattelunauhaa tehden, kunnes kaupunkilehti Turkulaisen toimittaja saapui paikalle. Sopisiko teille, että Arja istuisi Oskarin syliin ja sitten hymyä tänne. Ja kyllähän minua hymyilytti. Arjaa oikein kikatutti.

Parin päivän päästä lehti kolahti postilaatikkoon. Tyttäreni kävi hakemassa lehdet. Naama punaisena hän heitti Turkulaisen äidin eteen. Kannessa istuimme me Arja Korisevan kanssa sylikkäin ja hymyilimme niin. “Selitä tämä!” kysyi tyttäreni raivokkaana. Tulin paikalle ja sitten me molemmat vaimoni kanssa nauroimme niin. Tyttärelleni ei nauru kelvannut.

POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA

Vaari oli lähettänyt sivun pituisen kirjeen 5-vuotiaalle pojalleni. Luin sen hänelle ääneen ja poika seisoi paikallaan koko ajan hiljaa ja kuunteli. Kun kirje oli luettu loppuun, hän totesi: "Olipas se tehnyt pitkän kirjoitusvirheen."
-Hanna

ANJOVISSILAKAT

Anjovis on kala sekin, Suomessa mausteliemessä säilöttyä kilohailia (sillikalojen heimoon kuluva eli silakan ”pikkuserkku”) Anjovishan kuuluu myös legendaarisen wienerleikkeen tärkeään mausteosaan.

Nyt teemme sitten kalojen Tortta på Tortta. Eli kalaa kalamausteella. Anjovissilakkaa.
Siinä pikkuserkut saavat yhdessä aikaan upean nautinnon.

½ kg pestyjä silakkafileitä
2 kananmunaa
3 dl ruiskorppujauhoja tai jauhettuja hapankorppuja
voita ja rypsiöljyä
suolaa
pippuria
tilli – ja ruohosipulisilppua

Maustevoi:
100 gr pehmennettyä voita
100-150 gr anjoviksia

Laita puolet silakkafileistä laudalle ja mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle vihreää silppua. Nosta päälle loput silakat. Kasta kalat rikkivatkattuun munaan sekä korppujauhoihin.

Paista pihvit ruskeaksi voi/ruokaöljyseoksessa. Tee maustevoi sähkövatkaimella. Murskaa anjovikset ja sekoita pehmeään voihin tahnaksi. Tahna silakoiden päälle ja keitettyjen perunoiden tai muusin kanssa.

Tehkäämme hyvää meille ja merellemme!
Ehkei niin meillekään, mutta lapsillemme ja lastenlapsillemme. Joohan ?
Klikkaa ja nimi mukaan päättäjille. Voit olla jopa se ratkaiseva ääni.
”Mieli merellä- sydän Saaristossa!”


Kommentit