Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Kielitumpelo - Sahramivoissa paistettua haukea

KIELITUMPELO

Toimin Radio Auran Aalloilla 1980–1990 lukujen vaihteessa musiikkitoimittajana muiden töitteni lomassa. Kiirettä piti. Niinpä usein tein ohjelmanauhat sunnuntai-iltaisin, joskus yömyöhään. Oli hiljaista ja rauhallista soittaa minulle rakasta musiikkia. Menneen ajan kultaisia muistoja.
Minä, joka puhun 9 kieltä, mutta ymmärrän vain yhtä, olin välillä vaikeuksissa esimerkiksi englanninkielisten legendalevyjen nimien lausumisessa. Onneksi sunnuntai-iltaisin paikalla oli useasti siivoojarouva, joka opasti minut lausumaan oikein.

Sattuipa niin, että eräänä iltana ohjelmaa tehdessäni siivoja oli vapaalla ja minä yksin studiossa. No -kyllä minä osaan. Myöhemmin, radiopäällikkö Markku Laaksonen törmäsi käytävällä minuun ja tokasi:
Kuule Oskari. Oli taasen mielenkiintoinen ja mukava soittotunti. Mutta tuo sinun englannin ääntämisesi... Tiedän tiedän. Oliko nyt jotain erikoista? No ei oikeastaan. Ajattelin vain, että osa kuulijoista ehkä tietää, että on kaksi eri asiaa: Guy ja Gay.


POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA

Jere (6v.) oli isänsä treenien jälkeen pukukopissa. Lähellä heitä vaihtoi vaatteita nuori mies, jolla oli pukinparta ja leuassa lävistyskoru. Poika ihmetteli näkemäänsä ja kysyi: ”Miksi sillä yhdellä pojalla oli semmonen tekoparta ja vielä naulalla laitettu kiinni?
- Päivi


SAHRAMIVOISSA PAISTETTUA HAUKEA

HAUKI
- 4 palaa nahallista hauen fileetä suomustettuna ja ruodottomana
- 1 hyppysellinen sahramia
- 50 g voita
- 8 kpl jauhoista perunaa
- 1 kpl sitruuna
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 ruukku basilikaa + merisuolaa

SITRUUNAPERUNASOSE JA BASILIKAÖLJY
- 8 kpl jauhoista perunaa
- 1 kpl sitruuna
- 3 rkl voita 1 dl oliiviöljyä
- 1 ruukku basilikaa + merisuolaa

Fileoi ja suomusta kala, leikkaa siitä sopivat annospalat ja mausta merisuolalla.
Valmista basilikaöljy: laita oliiviöljy ja basilikanlehdet tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi öljyksi.
Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen kuori. Kuori perunat, keitä ne kypsiksi kevyesti suolatussa vedessä ja soseuta haarukalla. Lisää joukkoon voi sekä sitruunankuori ja mausta merisuolalla.
Kuumenna pannu. Sulata siinä voi ja anna sen vaahdota. Lisää sahrami ja laita kalapalat pannulle nahkapuoli alaspäin. Laske hieman lämpöä (voit nostaa pannun hetkeksi pois levyltä, jotta voi ei ruskistu liikaa). Valele fileitä voilla paiston aikana. Kypsennä kala lähes valmiiksi nahkapuolelta ja käännä lopuksi hetkeksi toiselle puolelle.
Kokoa annos: tarjoile hauki sitruunaperunasoseen kanssa ja viimeistele basilikaöljyllä.

HERRANKUKKARON SAVUSAUNATAPAHTUMAT

Suuren suosion innoittamana olemme avanneet marraskuulle kaksi uutta savusaunatapahtumaa: Hämärän höyryt 8.11. ja Lämpöä loskan keskelle 15.11. Tapahtumassa pääset nauttimaan savusaunan lämmöstä sekä rentoutumaan lämminvesialtaissa. Sitten vielä herkutellaan Saaristolaispöydällä.
Paikat täyttyvät nopeasti, joten varaathan paikkasi heti.
Varaa paikkasi tästä

Kommentit