Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Sammy Babitzin - Lasimestarin frouvan silakat

SAMMY BABITZIN

7-seinähullua orkesterillani oli 60-luvulla myös solisteja. Mettän puskista löydetyn Irwin Goodmanin lisäksi sattumalöytö oli Lea Laven. He siirtyivät pian väljemmille vesille. 1966 ensimmäisen keikkamme solisti oli nouseva tähti Danny. Jatkoa ”opettajaorkesteriimme” toi mm kansankynttilät Juha Junnu Vainio ja Jukka Kuoppamäki. Yksi mieleenpainuvimmista oli 1968-1969 solistina esiintyvä Sammy Babitzin. Todellinen velikulta, aina positiivinen ja kaikkien kaveri.

Sammyn valoisa luonne palautui mieleeni, kun sinne tupsahti muisto noilta ajoilta yli 50 vuoden takaa. Olimme menossa pikkujoulukeikalle Heinolaan. Purimme keikkabussiamme, kun viereen karahti helsinkiläinen taksimersu. Kyytiläisenään Sammy Babitzin…POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA

Makoisat löylyt

Tapahtui 70-luvulla. Tyttäreni oli juuri oppinut lukemaan ja käytti taitoaan ahkerasti. Veimme vieraamme rantamökille saunomaan. Illan päätteeksi he kirjoittivat vieraskirjaan. tytär lukaisi oitis valmiin tekstin, pamautti kirjan kannet kiinni ja tokaisi: "Hmmmm, ei nii kiitoksen sannoo..."


PÄIVÄN MIETELAUSE

Rukous vanhenemiselle - osa 3

Tee minut järkeväksi, mutta ei synkäksi; avuliaaksi, mutta ei jokaisen komentajaksi. Tiedän, että suurelle viisauteni varastolle on kerrassaan pahaksi etten sitä käytä – mutta tiedät Herra, että haluan muutamia ystäviä ennen kuin elämäntieni päättyy.LASIMESTARIN FROUVAN SILAKAT

¼ kg silakkafileitä
2 dl vettä
1 tl kokonaisia mustapippureita
1½ dl sipulirenkaita
1½ dl porkkanan suikaleita
2 tl merisuolaa
1 dl etikkaa
½ dl hunajaa
tilliä

Sekoita kiehuvaan veteen suola, hunaja, mustapippuri ja keitä noin 10 minuuttia kevyesti. Lisää porkkanasiivut ja sipulirenkaat ja keitä vielä 5 minuuttia. Anna liemen jäähtyä kunnolla. Lado purkkiin tai muuhun astiaan silakkafileet, vähän keitetyt porkkanat ja sipulit sekä tillisilppu kerroksittain.

Lopuksi jäähtynyt liemi päälle ja jääkaappiin. Odota 1-2 vrk.

Kommentit