Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

PORILAISITTAIN - SIENI-KALAPULLAT

Ystäväni Alisen Jouko soitteli ja kertoi aidolla porin murteella hauskoja juttuja porilaisen hauskasti. Kertoi muun muassa, että hänen tyttärensä muutti Helsinkiin.

Tutun työkaverin nähdessään kysyi häneltä: ”Millai muuten?” Työkaveri ymmärtänyt yhtään mitään. Mitä se tarkoittaa? ”Sehän on small talkkia: Mitäs kuuluu?”

Tämä on tositarina, nimi muutettu. Perjantaiehtoon puhelintoivekonsertin puhelu:


POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA

Korvien hyväilijä

Ystäväni otti viisivuotiaan tyttärensä mukaan ostoksille. Pikkutyttö katseli tarkkaan, kun äiti sovitti asua toisensa jälkeen ja hihkaisi joka kerran: "Äiti näytät todella kauniilta!" Viereisessä sovituskopissa ollut nainen huudahti: "Voisinko lainata tytärtäsi hetkeksi?"

-EllapÄIVÄN MIETELAUSE

Rukous vanhenemiselle - osa 2

Päästä minut hillittömästä halustani, jolla yritän panna järjestykseen jokaisen ihmisen asiat.SIENI-KALAPULLAT


Meren ja metsän antimet. Oikeata villiruokaa. Makujen harmoniaa ja vaihtelua arkeen ja viikonlopun juhlistajaksi. Tässä herkkuruoassa on niin harmoninen maku, että kalaa välttävätkin innostuvat siitä. On meren ja metsän makua. Sitä itteänsä.

250 g puhdasta kalaa jauhettuna
1,5 dl vettä
1,5 dl perunahiutaleita
100 g sieniä pieneksi pilkottuna
1 kananmuna
tillisilppua
1 tl merisuolaa
valkopippuria

Laita vesikulhoon perunahiutaleet ja anna niiden turvota hetken. Lisää pieneksi pilkotut sienet, jauhettu kala, muna ja mausteet. Vaivaa tiukaksi taikinaksi. Tee lihapullia ja paista pannulla voissa tai öljyssä. Voit myös paistaa ne lättypannussa.

Kommentit