Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Merkillinen salapoliisi - Silakkalaatikko

 merkillinen salapoliisi

Vuosia sitten avustushommissamme Sri Lankassa haimme erään kummilapsemme kotia kaupungin sekamelskasta. Osoite oli, muttei suuntaa. Pysähdyin erääseen kadun kulmaan ja pyysin Coolmania (opastamme ja tulkkiamme) kysymään kadulla seisovalta poliisilta osoitteen kohdetta. Kyllä poliisit yleensä tietää.

POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA


Sankariteko

Ruusulle tarjottiin neljän viljan puuroa. "Yäk". Äiti moitti, ettei ruuasta saa noin sanoa. On lapsia, joilla ei ole ruokaa ollenkaan, ja he söisivät mielellään tuon puuron. Ruusu maistoi lusikallisen ja tokaisi: "Ei tähän kaikki lapset pystykään."

- Mummi

Päivän mietelause

Rukous vanhenemiselle - osa 4

Päästä minut vapaaksi loppumattomasta yksityiskohtien kertomisesta - anna minulle siivet, että pääsen asian ytimeen.


SILAKKALAATIKKO

Vuokaan: voita

1-1½ kg perunoita
¼ kg valmiiksi suolattuja silakkafileitä
100 g siankylkeä tai vastaava määrä voita
2 silputtua sipulia
3 rkl korppujauhoja
valkopippuria hiukan
2 kananmunaa
3 dl kermaa

Silakkafileet paloitellaan. Sianliha leikataan kuutioiksi tai viipaleiksi ja ruskistetaan kuumassa paistinpannussa. Lisätään sipulihakkelus, joka myös käristetään pannulla. Peruna kuoritaan ja leikataan ohuiksi viipaleiksi. Voideltuun vuokaan asetellaan kerroksittain perunaviipaleet, silakkafileet, sianliha, käristetty sipuli, pippuri ja korppujauho. Alin ja ylin kerros perunaa. Päälle kaadetaan munakerma. Pinnalle ripotellaan korppujauhoa vielä ja muutama voinokare. Uuniin 180 astetta, kunnes laatikko on kauniin ruskea.

Kommentit