Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

TOINEN POHJALAINEN TARINA

Pohjalaisen vaimoni kotimaakuntalaiset ovat kovasti persoonallista väkeä. Upean murteen taitajia ja sitä käyttäviä. Mikä rikkaus meillä suomalaisilla onkaan eri murteiden rikastuttajana. Olkaamme niistä ihan oikeesti ylypeitä.


POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA

Väliaika

Pieni poikamme kysyi onko nyt kevät vai kesä. Kun sanoin ettei oikein enää taida olla kevät, mutta ei ihan vielä kesäkään, hän totesi: ”Nyt varmaan on se kesytys!”

-Hannele

 

ELÄMÄN TOTUUKSIA

Ihmisillä, jotka väittävät, etteivät anna pikkuasioiden häiritä itseään, ei ole koskaan ollut hyttysiä makuuhuoneessaan.

 


MUNASILAKAT

Jos pidät yksinkertaisuuksista, valmista ruokasi näin. Kaikki ei tykkää, mutta monet tykkää.  Tällaista ruokaa tehtiin joskus myrskylyhdyn kokoisena nassikkana, kun käytiin soutuveneellä retkellä ulkosaarissa. Mukana oli evääksi muutama kananamuna, suolaa ja pussillinen aamulla Pappan verkoista saatuja tuoreita silakoita.  Ja tietenkin yksi kattila. Vesi otettiin merestä, kun se silloin vielä oli puhdasta. Mammakin keitti kahvit merivedestä. Mutta ei enää.  EI muita tilpehöörejä. Mielikuvitus mukana monipuolistamassa ruokailua.

 

Silakoita ja hienoa suolaa

Pari kananmunaa.

1 kpl astia ja vettä.

 

Ei muuta.

 

1 kg silakoita.  Perataan fileiksi tai ostetaan valmiita fileitä. Suolataan hyvin. Jos käytössä on jokin pussi, laita silakat ja suola sinne ja hytkytä pussin kahvoista hetken. Hyvä pikasuolaus. Toimii myös jos haluat tehdä graavikalaa esim. siiasta tai lohesta. Ohuita kalasiivuja ja hienoa suolaa ja sitten vaan hytkyttämään. Hypytä pussia tai pidä kädessäsi ja hyppele itse. Tai molempi parempi. Mutta varmista, ettei naapuri näe. EI ne naapurit aina kaikkia ymmärrä.

 

Keitetään astiassa vesi tulikuumaksi. Laske silakat kiehuvaan veteen, hämmennä niitä. Ota aika pian pois, kunhan kalat ovat pehmenneet. Nosta syrjään. Hienonna aiemmin samassa vedessä kovaksi keitetyt munat 6-8. Rusikoi hienoksi kanamunat juuri ennen tarjoilua ja lisää päälle.

Kommentit

  1. This design is incredible! You definitely know how to keep a reader amused. I was almost moved to start my own blog
    토토사이트
    카지노사이트

    VastaaPoista

Lähetä kommentti