Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Pohjalainen tarina ja kaskinaurishilloke 20.5.2022

POHJALAINEN TARINA

Pohjalaisen vaimoni kunniaksi, pari tarinaa hänen kotikonnuiltaan.

POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA

AMMATTIMAINEN ASENNE

Maija (6.) oli lähdössä eskariin. Mummo ihmetteli: "mitä ne siellä sinulle opettavat, kun osaat jo kaikki?" Tyttö totesi: " Ainahan sitä on parantamisen varaa!"

-Äippä


ELÄMÄN TOTUUKSIA

Sydämetön ihminen on kuin vuori, jolla ei kasva kukkia.

KASINAURISHILLOKE KALAN LISUKKSEEKSI PERUNAN SIJAAN

KASKINAURISHILLOKE

 

Olen sillä lailla vanhanaikainen, että pidän vanhanaikaisista ruoista ja ruokaraaka-aineista. Vuosituhansia vanha suomalainen upea nauris on sellainen. Se, että se on monimuotoisesti ravitseva, se on myös aivan uskomattoman hyvän makuinen. On aivan käsittämätöntä, että me nauriin keksijät, suomalaiset, olemme sen melkein kokonaan unohtaneet. Siksi sen löytäminen kaupoista on todella haasteellista. Mutta, jos löytyy, iske kuin sika limppuun. Osta ja käytä sitä esimerkiksi perunan tapaan, mutta sitä voidaan varioida mitä mielenkiintoisimmilla tavoilla. Kuten esimerkiksi hillokkeena. Ei ole kaskinauriin modernista jälkeläisestä perunasta tämänkään reseptin kelvollisesta toteuttajaksi.

Kuvassa Lapista ostamiani yli kilon kokoisia herkkujuureksia. Vitamiinipommeja.

 

500 g kaskinauriita

200 g porkkanaa

2 sipulia

pala inkivääriä

2 dl puolukoita

2 dl sokeria

1 dl vettä

1 dl omenaviinietikkaa

1 tl suolaa

1 tl roseepippureita

1 kanelitanko

(1 tähtianis)

 

Pese ja kuori juurekset. Raasta tai leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja raasta inkivääri hienoksi.

 

Mittaa sokeri, vesi ja etikka kattilaan. Lisää juurekset, sipulit ja inkivääri. Keitä seosta noin 10 minuuttia, kunnes juurekset ja sipuli ovat pehmenneet. Lisää sitten puolukat ja mausteet ja hauduta seos hillokkeeksi. Lisää tarvittaessa vettä. Huomaa, että hilloke tiivistyy jäähtyessä

Kommentit

Lähetä kommentti