Pokka ei petä - Savukalan maustekastike 15.4.2022
POKKA EI PETÄ
Veneveistämötoimintani oli enemmän kuin mielenkiintoista. Tehtiin kuuluisia Hurrican, Beaufort, Haiveli ja Myrskyluodon veneitä. Työntekijät olivat hyvin persoonallisia. Kuten esimerkiksi lasikuitumies Pepe, joka taisi terästää kemikaaleja omillaan. Mutta miehellä kantti kesti ja huumori hersyi. Eräänä työpäivänä vaan huomasin, että parempi miehen on lähteä kotiin kesken kaiken. Hyödyksi itselleen ja myös yritykselle.
POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA
Vanha äijä
Tyttäreni (4v.)
makasi ammeessa saunassa ja sanoi surkealla äänellä: ”Isi, en halua, että
sinusta koskaan tulee vanha äijä.” Odotimme korvat höröllä jatkoa. ”Jos sinusta
tulee vanha äijä, me joudutaan äidin kanssa istumaan sinun sängyn vieressä yötä
päivää ja minä soitan sinulle viulua. Mutta se vasta kurjaa olisi, jos menisit
semmoisena töihin ja tartuttaisit kaikki työntekijäsi.”
-Anne 48v.
ELÄMÄN TOTUUKSIA
Meille on annettu
kaksi lahjaa, joita tulisi käyttää mahdollisimman paljon: huumori ja mielikuvitus.
Mielikuvitus korvaa sen, mitä emme ole ja huumori auttaa meitä hyväksymään sen
mitä olemme.
SAVUKALAN
MAUSTEKASTIKE
Savustettua kalaa.
Kastike:
2 dl kermaviiliä
1 dl pinaattia
2 rkl hienonnettua persiljaa
1 tl hinonnettua kirveliä
1 murskattu valkosipulinkynsi
Suolaa ja puppuria
Kiehauta pinaatti, kuivaa se ja anna jäähtyä. Silppua pieneksi. Sekoita pinaatti, persilja, kirveli, valkosipuli, suola ja pippuri kermaviiliin. Kastike valmis tarjottavaksi lämpimän tai kylmän savukalan kanssa. Tai öljyllä voidellun ja uudelleen uunissa lämmitetyn savukalan kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti