Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Kyllä tohtori tietää - Kalamakaronilaatikko 29.4.

KYLLÄ TOHTORI TIETÄÄ

Likitalon Antti Kustavista kävi Turussa oikein tohtorin tykönä, kun vaimo sinne patisteli.

Kyllä saaristolaisten elämänkokemus on aitoa ja oikeaa asiaa. Kuulostaako, kaupunkilaiset tutulta?

 


POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA

Malja Ristolle

Isoisä oli opettanut tyttärentyttärelleen (5v.), kuinka malja jonkun kunniaksi juodaan. Tärkeä kohta oli se, jossa maljan kohottamisen jälkeen se pysäytetään hetkiseksi sydämen kohdalle, ja vasta sitten lasista otetaan. Tyttö kertasi oppimaansa: ”Kilistetään, katsotaan silmiin, pannaan maksan päälle ja juodaan.”

-Sanna

 

ELÄMÄN TOTUUKSIA

Ihmisiä on kolmenlaisia. Niitä, jotka osaavat laskea ja niitä, jotka eivät osaa.


KALAMAKARONILAATIKKO

Aikanaan kansankynttilänä toimiessani kouluruoka oli merkittävä osa lasten hyvinvointia. Ylpeänä voimme todeta, että Suomi oli ensimmäinen maa maailmassa, joka aloitti säännöllisen kouluruokailun. Vielä tänään esimerkiksi Norjassa ja Italiassa ei ole kouluruokailua. Hyvä me.

Vajaa 10 vuotta sitten, aloitimme vaimoni kanssa yritystemme hyväntekeväisyyshankkeen Lotus Hill ry:n puitteissa koulumme Finlandia House lapsille tarjota kouluruokaa. Ensimmäisenä Sri Lankan saaren historiassa. Köyhän laakson lasten koulumenestys olisi rajallista nälkäisenä. Olemme onnellisia ihmisiä saadessamme auttaa kyyneleen muotoisen saaren hymyileviä lapsia.

Oman opettajaurani aikana huomasin, kuinka makaronilaatikko oli suosituin kouluruoka. Lihamakaronilaatikko. Itse tuunasin sitä Kuoreveden rannan koulun asunnossani paikallisen saalismateriaalin mukaan. Siitä tuli hyvä ruoka. Maistui tenavillekin.

 

400 g makaronia

300-400 g puhdasta kalaa tai savukalaa paloiteltuna pieniksi.

5 dl kuumaa kalalientä

2 sipulia

2 porkkanaa

voita

200 g juustomurua

 

Munamaito

 

3 dl maitoa

3 kananmunaa

yrttimausteseosta

suolaa

 

Keitä makaronit lähes kypsiksi ja valuta hyvin. Kaada kiehuva kalaliemi kalan palojen päälle. Hienonna sipuli ja raasta porkkanat. Kuullota ne öljyssä.

Sekoita sipulit ja porkkanat kalaliemi/kalojen joukkoon. Laita uunivuokaan vuorotellen makaronia ja kalasekoitusta sekä juustomurua.

Sekoita munamaidon ainekset ja kaada vuokaan Paista 180 asteessa noin 45 minuuttia.

Kommentit