Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Toivomus hyvälle haltijalle - Silakkakeitto

TOIVOMUS HYVÄLLE HALTIJALLE

60-luvulla orkesterillamme 7-Seinähullua Veljestä oli tapana esiintyjä Pohjois-Karjalassa elokuut. Tanssipaikkoja oli joka viikon päivälle. Maanantait soitimme Ravintola Kareliassa ja saimme asua siellä koko kuukauden. Orkesteriimme oli vastikään liittynyt legendaarinen raumalaismuusikko Reijo Ylinen eli Takku. Puberteetti-ikäinen poika. Sympaattinen ja soitti kuin enkeli. Takulla oli tukka nimensä mukainen. Sellainen valkoinen afro. Pyöreä pallo. Siis 60-luvulla. Kantaessamme instrumentteja ravintolaan, johtaja pysäytti meidät. Jos tuo poika ei mene parturiin, teillä ei ole keikkaa täällä.  Kysyin varovasti Takulta mahdollisuutta tukan leikkuuseen. Poika katseli itku silmissään minua ja totesi, ettei uskalla. ”Kun en ikinä ole ollut parturissa enkä tiedä minkä näköinen minusta tulisi sen jälkeen.”

Minä hellyin ja ilmoitin johtajalle, että lähdemme sitten koko orkesteri saman tien naapurihotelliin.

”No- soittakaa nyt tämä ilta, koska en mistään saa näin äkkiä toista orkesteria tilalle.”

 

Muista elävästi tuon elokuun päivän illan 1968. Puolen yön jälkeen radiouutisista kerrottiin Venäjän miehittäneet Tsekkoslovakkian. 500.000 venäläistä valloitti maan - ilman vastarintaa. (Tämä tuli mieleen juuri nyt. Nyttemmin ei historia Ukrainassa toistanut itseään)

 

Uutisen kuultuamme kuulutin yleisölle tapahtuman. Yleisö hiljeni. Kaikki olivat järkyttyneitä. Tunnelmaa piti kuitenkin nostaa. Kun en muuta keksinyt soitimme ”Stenkka Rasinin” venäläisen kansanlaulun.  Kansa tanssi ja hurrasi.

 

Väliajalla kerroin alla oleva sarjakuvan tarinan, joka oli siihen aikaan ajankohtainen.

 

Keikan jälkeen hotellin johtaja tuli luokseni ja kertoi, että orkesterillani olisi keikat hänen ravintolassaan vielä kaksi seuraavaakin kuukautta.  Emme jääneet, sillä olimme sopineet alkavaksi kiert
ueen Tapio Rautavaaran kanssa.

 

POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA

Mainoksesta tuttu

Viime perjantaina oli liputuspäivä. Isä kysyi Aapolta, tietääkö tämä miksi tänään liputetaan. Eipä poika tiennyt, joten isä kertoi että on Snellmanin päivä. "Ahaa, siis sen, joka keksi maksamakkaran!" Oivalsi Aapo.

-Tuija

 

ELÄMÄN TOTUUKSIA

Naura ongelmillesi, niin kaikki muutkin tekevät.

 

 

VIIKON MIETELAUSE

Kiireinen ja vitkasteleva tapaavat kumminkin samalla lautalla.

SILAKKAKEITTO

SILAKKA/SIPULIKEITTO

Lyökin (ruots.Lökö- eli sipulisaari) mukaan.

 

Tiedän, että lukijoistani kovinkaan moni ei ole syönyt aitoa silakkakeittoa. Laskin, että oheinen satsi maksaa 8 euroa. Siitä syö kummasti isokin perhe. Hinta ei aina ole laadun tae. Tässä tapauksessa se pitää paikkansa, mutta käänteisesti normaaliin verrattuna.

 

½ l pieniä perunoita

1 ¾ l vettä

suolaa, pippuria

1 sipuli

1 kg silakkafileitä

2 dl punaista maitoa

2 rkl vehnäjauhoja

2 rkl voita

2 rkl ruohosipulia

 

Keitä perunat puolikypsiksi. Lado kalat päälle sekä suola ja pippuri sekä sipulinsilppu lisätään. Suurusta kädenlämpöiseen maitoon jauhot. Keitto saa kiehua 10-15 minuuttia lempeästi. Lopuksi lisätään voi ja silputtu ruohosipuli.

VINKKI

Kerrotaan, että näin haasteellisina aikoina puutarhat ovat nyt ihmismielen arvossa. Hyvä ystäväni, puutarhuri Juha Toikka lähettää joka perjantai mukavia positiivisia uutisia aiheesta ja hieman sivustakin. Sellaisia positiivisia asioita

Tilaa itsellesi  https://www.puutarha.com/pages/tilaa-puutarhurin-perjantaiposti Minäkin niitä lueskelen, vaikken puutarhassa enää jaksa möyriä.

Ja sitten on tämä Suomen positiivisten uutisten äiti, Positiivarit, jossa Töytärin Jussi on lähetellyt positiivisia aamiaisia jo viime vuosituhannelta alkaen.  Maistuis vamaan sullekin - https://www.positiivarit.fi/ajatusten-aamiainen/ 


Kommentit

  1. Kiitos tästä mukavasta ja hauskasta hetkestä Tuon silakkaruuan toteutan heti kun mahdollista.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti