Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Ruplan kurssi - Silakkapaistos 25.3.2022

 RUPLAN KURSSI

8 rullaa Lambi-wc paperia maksaa 4.29€ eli yhden rullan hinnaksi tulee 0,536€. Rullassa on tuotetietojen mukaan 153 arkkia, josta saadaan yhden arkin hinnaksi 0.0035€. Tällä hetkellä yhden ruplan arvo on 0.0066€.

Vielä ei kannata Lambia vaihtaa rupliin. Ehkä jo ensi viikolla.

Oma kokemukseni ruplan arvosta on vuodelta 1988, jolloin olimme höyrylaiva s/s UKKOPEKAN kanssa talviajan, silloisen Neuvostoliiton aikana Tallinnassa. Ukkopekka oli yhteistyössä Tallinnan Kaupungin omistaman hotelli/ravintola Palacen kanssa ravintolalaivana Piritan Olympiasatamassa. Myimme suomalaista olutta ja amerikkalaisia jokirapuja huimaan hintaan. Rahaa tuli muovikassikaupalla. Ruplia maan tapaan. Pois lähtiessämme kannoin muovikasseja mukanani suupieli hymyssä. Kaverini kysyivät, miksi hymyilen. Eihän ruplalla ole mitään länsivaluuttakurssia. Vastasin, että hymyilen, koska kerrankin minulla on rahaa niin paljon, etten tiedä, mitä sillä teen.

EN silloin tiennyt, että Kielin kanavassa oli ainoa paikka lännessä, jossa vaihdettiin ruplia. Kurssi oli kyllä aika haastava: 1 dollari ruplan seteleitä – kuivattuna – kilo.


POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA

80- luvun lopulla silloisessa työpaikassani uusittiin laitteistoa. Vanhempani asuvat jo kuopatun työmaan lähellä ja kun silloin runsaasti ylitöitä tehtiin, yövyin vanhempieni luona useamman viikon yöt, koska omasta kodista olisi tullut ajoa 100 km/ päivä.

 

Vaimo ja lapset viettivät aikaa vaimon vanhempien luona. Soitin kerran illalla töistä mummilaan, oli vaimolle asiaa ja lastenkin kanssa olisin hölpötellyt. Poika vastaa kohteliaasti niin kuin opetettu on,  minä sanon; "isi täällä moi, onko äiti lähettyvillä?"  Kuuluu "moi" ja kolahdus kun luuri laskeutuu pöydälle. Sitten kuulen ikuisesti muistiin syöpyneet sanat sillä kirkkaalla pojan äänellä "äitiäiti tuu puhelimeen, siellä on joku isi". Sittemmin tätä legendaarista sanomaa on naurettukin, silloin ei naurattanut.

-Kale

ELÄMÄN TOTUUKSIA

Idiootit pitävät yllä järjestystä, nerot hallitsevat kaaoksen.

VIIKON MIETELAUSE

Aikakaudessamme on se vika, että tieviittoja on kaikkialla eikä päämääriä missään.


SILAKKAPAISTOS

Tästä tykkäsivät sekä vanhat että nuoret- erityisesti lapset. Tätä oli helppo syödä. Pienenä lapsena tai vanhuksenakin. Sen kuin vain ikenillään nassutteli.

 

20 kpl silakkafileitä

2 kovaksi keitettyä kananmunaa

2 rkl voita

Puolikas tai 1 pieni sipuli

5 rkl korppujauhoja

3 dl punaista maitoa tai kermaa

suolaa

valkopippuria

 

Hienonna silakat veitsellä aivan pieneksi. Paista hienonnettu sipuli voissa. Lisää silakat. Saavat paistua tovin. Lisää hienonnetut munat, korppujauhot ja vielä maito/kerma. Anna seoksen kiehahtaa. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Kaada seos vuokaan ja uuniin 180 astetta, kunnes pinta on kauniin ruskea. Helppo tehdä. Helppo syödä. Keitettyjen perunoiden kanssa mukavaa syötävää.


Kommentit