Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Moskovan asiantuntijat - Kievin kala 4.3.2022

MOSKOVAN ASIANTUNTIJAT

Muumiotkin kavahtivat Neuvostoliiton asiantuntijoita.




 

VIIKON MIETELAUSE

 
Jos kuu sinua rakastaa, älä tähdistä välitä.

POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA

 
Fifty Sixty

Isä kuuli väärin mitä viisivuotiaamme sanoi. Kun asia selvisi, tyttö tokaisi: "Isä, sinulla on niin pienet korvat, että sinä kuulet vain puolet lauseista ja loput sinä jattelet itse."

-Tuula

ELÄMÄN TOTUUKSIA

Pessimismi on aivan turhaa, ei se auta kuitenkaan mitään.


Kievin kala

Yksi maailmalle eniten levinneitä ruokakulttuurin helmiä on Ukrainan pääkaupungin Kiovan mukaan nimensä saanut KIEVIN KANA. 

Juuri tämä ravintola-annos oli yksi turvallisimmista ruoista koko maailmassa. Kaikilla mantereilla.. Tilatessaan tiesi taatusti, mitä sai syödäkseen. On uskomatonta, miten annos nimeltään ja sisällöltään on levinnyt kaikille mantereille. Talvikodissamme, Ceylonin saarella kapsahdan vähän väliä juuri tähän Kievin kanaan. Kerran olin jo lähellä kyllästyä siihen, kunnes sain idean. Tykkään nimittäin sanaleikeistä. Pyörittelin mielessäni Kievin Kana, Kievin Kala… Ja ei muuta kuin toimeen. Syntyi annos, joka sai teki ruoasta suuresti nautittavan.  Nuorison sanavarastoa lainatakseni, se on niin siistiä, niin siistiä.

Kaivoin tämän reseptin arkistoistani. Se on julkaistu Perjantaireseptissä jo yli 10 vuotta sitten. Ajankohtainen se on aina. Varsinkin nyt.


Kievin kala


1 Lohifile

Maustevoi:
100 g voita
1 valkosipulinkynsi
2 rkl silputtua persiljaa
2 rkl silputtua tilliä
2 rkl sitruunamehua
¼ tl rouhittua mustapippuria
½ tl suolaa

Leivitykseen:
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 rkl silputtua tilliä
¼ tl mustapippuria
2 munaa
2 rkl vettä
1,5 dl korppujauhoja

Paistamiseen:
öljyä tai voita

Tee maustevoi. Sekoita voihin muut ainekset. Taputtele voi levyksi paperin päällä ja pane pakastimeen hetkeksi. Leikkaa kovettunut voi paloiksi.
Leikkaa lohifileestä nahka pois ja leikkaa filee noin 7 cm kokoisiksi paloiksi. Ripottele päälle kevyesti suolaa. Leikkaa lohenpaloihin fileointiveitsellä pitkittäiset taskut. Työnnä voipalat taskuihin ja sulje taskut esimerkiksi cocktailtikuilla.
Pane vehnäjauhot ja mausteet, muna-vesiseos ja korppujauhot syville lautasille erikseen. Kääntele lohet ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Anna leivityksen kuivahtaa hetki.
Kuumenna paistinpannulla 2 rkl öljyä ja 1 rkl voita. Paista leikkeisiin keskilämmöllä kaunis ja rapea pinta. Pane leikkeet uunivuokaan ja peitä leivinpaperilla. Jälkikypsennä 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Poista cocktailtikut.

Kommentit