Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Pappi ja Harald Hirmuinen - Kuhaa aasialaisittain

PAPPI JA HARALD HIRMUINEN

Naapurikunnan Seurakuntaväkeä kävi kokoustamassa Herrankukkarossa. Tapasin pitäjän Papin. Mukava kirkonmies. Juttelimme eläköitymisestä. Hän oli 68 vuotiaana lukenut lehdestä 70-vuotishaastatteluni ja naureskeli perustelujani töissäjatkamisessani. Kerroin, että suosikkini sarjakuvahahmoissa on HARALD HIRMUINEN. Niin maanläheistä viisautta kuin olla vaan voi. Aina positiivinen näkökulma vaikeisiinkin asioihin.


Kerroin papille, miten Harald oli käynyt sotimassa, ja kun vanha ja krämppänen oli, ei jaksanut juosta kaikkia nuolia pakoon. Sodan jälkeen lääkäri sitten poisti nuolia Haraldin kehosta. ”Kyllä sinun Harald pitäisi jo pikkuhiljaa jäädä eläkkeelle. Antaisit sotimisen nuoremmille.” Ei onnistu, ei onnistu”, parkaisi Harald Hirmuinen. ”Miksei muka? ” ”Kun tämä työnteko on niin mukavaa.

Pappi pani vielä paremmaksi. Hän kertoi kolleegastaan, joka oli ihmetellyt eläkeiän nostoa 65 vuoteen. ”Aivan pöhköä. Minulla alkoi vasta siinä iässä tuleman naamaan finnejä.”

POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA

Kauas on pitkä matka.

Roosa (4v.) ja mummo ajoivat pitkän matkan kotoaan Tuurin kyläkauppaan. Kun mummo herätteli Roosaa kaupan parkkipaikalla, niin tyttö hieraisi unisena silmiään, näki kookkaan hevosenkengän ja tokaisi: "Ollaankos me tultu nyt hevonkuuseen?" 


KUHAA  AASIALAISITTAIN

Paistettua kuhaa hapanimelä-muhennoksella:

Kalafileitä, esim. kuhaa

Kastike:

3 tomaattia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3dl kalalientä
½dl pilkottua maustekurkkua
1/3tl valkopippuria
½tl timjamia
1tl sitruunamehua

Kuullota pilkotut sipulit pannulla.
Lisää kuutioidut tomaatit ja hauduta hetki.
Lisää kalaliemi, maustekurkut, sitruunamehu sekä mausteet.
Anna kastikkeen hautua sakeaksi.
Paista kalafileet ja ripottele niille hieman suolaa.

ELÄMÄN TOTUUKSIA

Itseäni olen aina kiittänyt, ja kiitosta on riittänyt.

Kommentit