Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Elämän arkipäivästä - Nyyttiahvenet 19.11.

ELÄMÄN ARKIPÄIVÄSTÄ

Aloin tässä äskettäin huolestumaan, kun vanhasta ystävästäni Timpasta en ollut kuullut pitkään aikaan mitään. 

Soitin hänelle:

ELÄMÄN TOTUUKSIA

Tili tuli, tili meni. Näkikö kukaan kumpaakaan tilannetta?


NYYTTIAHVENET

Pienen yrityksen voimavara on henkilöstön monipuolisuus. Vai mitä tuumaatte tästä:

Luontomatkailuyrityksellämme on tarve kehittää ruokaelämyksiä saaristoretkillämme. Nuotio rantakallion koloon leppäpuun pilkkeistä ja oksista. Rautaverkon päälle folionyytti ympäristön ruoka-aineista. Meillä on perinteisellä kalastajatilalla villikalaa ja metsistä ja pelloilta löytyy Luonnossa ja luonnollisesti kasvaneita juureksia ja vihanneksia. Villiä ja vapaata. Osin.

Niinpä polkaisin tiimilleni nuotionyyttikisan. Koko palkansaajaväestölle toimenkuvasta riippumatta. No, eihän heitä kovin montaa ole. Mutta kaikki tekee kaikkea. Kiihokkeeksi lupasin voittajalle kahden hengen illallisen, edesmenneen ystäväni Routamaan Hessun, loistavassa Naantalin rannassa sijaitsevaan Ravintola Trappiin. Hämmästykseni oli suuri, kun kilpailun käynnistymisen jälkeen seuraavan päivänä saapui monitoimimieheltämme Heikki Raassinalta kilpailutuote. Heikkihän on korjausten, huollon ja rakentamisen kaiken a ja o vanhassa 54 rakennuksen kalastajakylässä. Sellaista työtä ei ole, jota Heikki ei osaisi ja tekisi. Ehdotinkin, että vaihteeksi voisi kisailla keittiöväen osaamista ikkunanpielin teossa.

Tässä mm. venepuuseppänä toimineen Heikin kilpailuresepti:

Nyyttiahvenet kasvispedillä

Miedosti savustetut ahvenfileet ladotaan esikeitettyjen porkkanasuikaleiden, parsakaalin ja etikkapunajuurisuikaleiden päälle. Fileiden väliin Aurajuustomurua sekä raastettua sitruunan kuorta.

Nyytti kiinni ja tulelle.

Lohi ja silakka sopivat myös, mutta silakkaa ei ollut saatavilla.

- Heikki

PS. Saman tien julkistan kaikille lukijoilleni kilpailun hyvästä nuotionyytistä. Palkintona Höyrylaiva Ukkopekan illallisristeily Turusta Airiston Loistokarille Loistokarin Akan ja Ukon saaristolaisillalliselle.

Kilpailutuote mielellään kuvan kera: oskari@herrankukkaro.fi


Kommentit