Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

TULOSEN PAKI TÄYTTI VUOSIA - TYRNINEN VILLIKALAMUHENNOS

TULOSEN PAKI TÄYTTI VUOSIA 

Tulosen Paki täytti pyöreitä vuosia. Hän oli kovasti utelias, mitä saisi lahjaksi kavereiltaan. Aarnion Jambu oli nuuka mies, mutta nyt räväytti oikein kunnolla vastoin tapojaan. Hän tiesi minun lahjani ja päätti lyödä minut selvästi. Kerrankin jäin anteliaisuudessa toiseksi:


POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA

Milla pyysi isältä vitsiä. Isä poti selkäkipua ja sanoi että nyt on vitsit vähissä, johon Milla: ”Kerro ne mitä on jäljellä.”

–Marjut


TYRNINEN VILLIKALAMUHENNOS

700 g kalan fileitä (mieluiten villikalaa: haukea, ahventa, siikaa, kuhaa jne.)
2 rkl voita
2 tl suolaa
2 rkl tyrnimursketta tai vaihtoehtoisesti 2 tl curryjauhetta
2 dl kuohukermaa
1 tl etikkaa tai sitruunamehua
2 rkl hienonnettua tilliä, persiljaa tai ruohosipulia

Leikkaa kalafileet kuutioiksi (2-3 cm). Kiehauta voissa kattilassa. Lisää suola, tyrnimurske ja etikka mausteeksi joukkoon ja sekoita. Kaada päälle kerma ja anna muhia hauduttaen kannen ala 15 minuuttia. Sekoita vähän väliä, ettei pala pohjaan. Lopuksi hienonnettu tilli, persilja tai ruhosipuli päälle. Kuoriperunoiden kanssa = hyvää. Peruna- tai eritoten, juuresmuusin kanssa erinomaista.



Kommentit