TULOSEN PAKI TÄYTTI VUOSIA - TYRNINEN VILLIKALAMUHENNOS
TULOSEN PAKI TÄYTTI VUOSIA
Tulosen Paki täytti pyöreitä vuosia. Hän oli kovasti
utelias, mitä saisi lahjaksi kavereiltaan. Aarnion Jambu oli nuuka mies, mutta
nyt räväytti oikein kunnolla vastoin tapojaan. Hän tiesi minun lahjani ja
päätti lyödä minut selvästi. Kerrankin jäin anteliaisuudessa toiseksi:
POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA
Milla pyysi isältä vitsiä. Isä poti selkäkipua ja sanoi että nyt on
vitsit vähissä, johon Milla: ”Kerro ne mitä on jäljellä.”
–Marjut
–Marjut
TYRNINEN VILLIKALAMUHENNOS
700 g kalan fileitä (mieluiten villikalaa: haukea, ahventa, siikaa,
kuhaa jne.)
2 rkl voita
2 tl suolaa
2 rkl tyrnimursketta tai vaihtoehtoisesti 2 tl curryjauhetta
2 dl kuohukermaa
1 tl etikkaa tai sitruunamehua
2 rkl hienonnettua tilliä, persiljaa tai ruohosipulia
Leikkaa kalafileet kuutioiksi (2-3 cm). Kiehauta voissa kattilassa. Lisää suola, tyrnimurske ja etikka mausteeksi joukkoon ja sekoita. Kaada päälle kerma ja anna muhia hauduttaen kannen ala 15 minuuttia. Sekoita vähän väliä, ettei pala pohjaan. Lopuksi hienonnettu tilli, persilja tai ruhosipuli päälle. Kuoriperunoiden kanssa = hyvää. Peruna- tai eritoten, juuresmuusin kanssa erinomaista.
2 rkl voita
2 tl suolaa
2 rkl tyrnimursketta tai vaihtoehtoisesti 2 tl curryjauhetta
2 dl kuohukermaa
1 tl etikkaa tai sitruunamehua
2 rkl hienonnettua tilliä, persiljaa tai ruohosipulia
Leikkaa kalafileet kuutioiksi (2-3 cm). Kiehauta voissa kattilassa. Lisää suola, tyrnimurske ja etikka mausteeksi joukkoon ja sekoita. Kaada päälle kerma ja anna muhia hauduttaen kannen ala 15 minuuttia. Sekoita vähän väliä, ettei pala pohjaan. Lopuksi hienonnettu tilli, persilja tai ruhosipuli päälle. Kuoriperunoiden kanssa = hyvää. Peruna- tai eritoten, juuresmuusin kanssa erinomaista.
Kommentit
Lähetä kommentti