Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

ITSEHUUMORI ON PARAS HUUMORI - KOLMESTI UINUT LOHI

 ITSELLEEN PARHAT NAURUT

Ainakin soittajat tietävät, että vähiten huumorintajuttomia löytyy orkesterin basistien joukosta. Arvostan heidän huumorintajuaan.

Taannoin – silloin kun Aurajoen rannan Vaakahuoneen ravintola oli vielä toimissani, eräänä vappuaattoiltana siellä soitti piikkiöläinen Rungon Kamariorkesteri. Elämää nähneitä soittajia, elämänsä ilolla soittavia. Tauolla orkesterin basisti kysyi minulta tiedänkö, että Suomen basisteista yli 50% ei osaa lukea nuotteja? En ollut kuullut ja epäilin asiaa. Siihen basisti totesi, että soitanko minäkin bassoa? ”Soitan, mutten osaa kunnolla. Muutoin kun kieliä löysäämällä, ettei ota sormiin niin paljon. Kuinka niin?”, kysyin.” No kun hän kertoi tämän väitteen Finlandersin basistille, eikä sekään uskonut. Oli kuulemma väittänyt vastaan ja arvioinut, ettei Suomessa ole edes niin paljon basisteja.

POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA

Katariina ei muistanut isän etunimeä. "Onko se Antero?" kysyin. Hän pyöritti päätään. "No mitä äiti huutaa kun tarvitsee apua?" Tytölle kirkastui: "Ylös siitä!" -Lea


KOLMESTI UINUT LOHI

Sanotaan, että kalan pitää uida kolmesti, ennen kuin se on nautittavaa. Ensiksi: vedessä. Toiseksi: kermassa. Kolmanneksi: viinissä. Tässä mallia uiskentelulle.

500–1000 g lohta tai muuta puhdasta kalafileetä
Puolikkaan sitruunan mehu
2 ½ dl kermaa
1 dl valkoviiniä
Hiukan valkopippuria
Hiukan merisuolaa
Tilliä

Leikkaa lohifileet (muukin kala käy) muutaman sentin levyisiksi suikaleiksi ja lado voideltuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Lisää mausteet: suola, valkopippuri ja sitruunasta puristettu mehu. Tee kastike, jossa on kerma ja valkoviini hyvin sekoitettuna. Kaada seos kalan päälle ja laita uuniin 180 astetta vähintään puoleksi tunniksi tai kunnes kastike on kiehahtanut ja saanut väriä.

Nautitaan keitettyjen kuoriperunoiden tai salaatin kanssa. Jotta kala varmasti olisi uinut riittävästi, huljautetaan syömisen yhteydessä vielä lasillinen valkoviiniä perään. Siitä tulee ihan höveliäs olo.

Kommentit